Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CDA en CU Stadskanaal voor behoud kleine scholen

Kleine scholen moeten open blijven

Kleine scholen moeten open blijven

STADSKANAAL – CDA en ChristenUnie in de gemeente Stadskanaal willen niet dat scholen met minder dan honderd leerlingen de deuren moeten sluiten. Gisterenavond legden beide partijen een motie voor aan de Kanaalster gemeenteraad om door middel van een brandbrief in actie te komen tegen dit advies dat de Onderwijsraad bij de regering heeft neergelegd. Volgt de regering genoemd advies op, dan worden in de gemeente Stadskanaal tien van de 25 basisscholen met sluiting bedreigd. ,,Dat is veel te veel voor onze gemeente’’, zegt CDA-raadslid Goziena Brongers. ,,De regering kijkt alleen maar naar de kille cijfers, wij vinden dat juist kwaliteit leidend moet zijn. Veel ouders zijn erg bezorgd en die zorg delen wij.’’

In de motie stellen Brongers en CU-raadslid Okko Dijkstra de raad voor een brandbrief naar het ministerie van Onderwijs te sturen. Brongers: ,,Wij roepen de staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op om geen voorstellen te doen die het voortbestaan van scholen met minder dan 100 leerlingen bedreigen.’’ CDA en CU stellen in de motie dat het behoud van scholen essentieel is voor de leefbaarheid in dorpen en wijken. ,,Sluiting van scholen betekent verdere afname van het voorzieningenniveau in diverse wijken en dorpen, wat leidt tot verdere leegloop van die kernen’’, stelt Brongers. ,,Het is voor kinderen van groot belang om in hun eigen vertrouwde omgeving naar school te gaan. Wij vinden dat besluiten over het behoud van voorzieningen op lokaal niveau moeten worden genomen.’’

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.