Direct naar de inhoud.

In konvooi op zondag door het Stadskanaal

  • door:
  • op:
Sluizen in Musselkanaal (f: OostGrunn.nl)
Sluizen in Musselkanaal (f: OostGrunn.nl)

STADSKANAAL – Vanaf 1 mei gaat het door. Dan kunnen eindelijk ook de vaarrecreanten op zondag door de gemeente Stadskanaal varen. Dit gaat gebeuren in konvooi, dus in kleine groepjes. Eigenlijk zoals het nu op de overige dagen ook al gebeurt.  In het Stadskanaal is  continu-vaart ook haast onmogelijk ivm de vele sluizen en waterstanden.

De gemeenteraad ging gisterenavond akkoord met het voorstel van wethouder Erik Bieze. Wel werd door verschillende politici aangedrongen op overleg met de buurgemeenten om tot een eensluitend beleid te komen. Zo kent bijvoorbeeld de gemeente Vlagtwedde geen konvooivaart. Wethouder Bieze stelde voor om de toeristen tijdig op de hoogte te brengen door een juiste vermelding te plaatsen over de brug en sluisbediening in de almanak voor watertoerisme in de gemeente Stadskanaal.

Wedeka zal verantwoordelijk zijn voor de brug en sluisbediening op zondag. Dit gaat de gemeente ruim 150.000 euro per jaar kosten. Geen gering bedrag maar door de openstelling van de bruggen en sluizen hoopt de gemeente de recreatie in de Kanaalstreek een nieuwe impuls te geven en op deze manier ook weer geld binnen te halen.

De Christen Unie was de enige partij die gisterenavond tegen stemde en D66 Stadskanaal zag liever geen Konvooivaart maar was verder wel blij met zondagopenstelling. De havenmeester van Ter Apel (gemeente Vlagtwedde) was niet blij. Henk Dun kreeg niet zijn zin. De havenmeester sprak de raad gisterenavond toe en zei konvooivaart geen goed idee te vinden. Er had van te voren beter overleg moeten zijn volgens hem.

2 reacties op “In konvooi op zondag door het Stadskanaal”

  1. Ik heb gezien dat Stadskanaal druk bezocht wordt door de vaarrecreanten, een mooie ontwikkeling! De winkeliers zijn enthousiast over de bezoeken en de bestedingen. Ik als watersporter heb begrip voor het besluit van de konvooivaart maar zie in de praktijk een opeenhoping van schepen en onrust bij de watersporter bij de diverse bruggen en sluizen. Het zou Stadskanaal sieren deze bottleneck op te lossen en het scheepvaartverkeer vrije doorvaart te verlenen. Bovendien is het voor de Winkeliersvereniging Stadskanaal een uitgelezen kans om het door hun ontwikkelde winkelboekje (goed idee!) aktief bij de watersporter onder de aandacht te brengen.

  2. Konvooivaart nooit meer. Het is dramatich en de tijden zijn waardeloos. Hulde aan Ter Apel en Drenthe waar het dus wel kan. Ook was er totaal geen informatie verstrekt en sta.je voor een voldongen feit. Laatste keer stadskanaal voor ons. Volgend jaar slaan we Groningen over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-