Direct naar de inhoud.

Lokale omroepen Oost Groningen timmeren verder aan de weg

  • door:
  • op:
Peter de Graaf van IRTV tijdens de meeting lokalo's Oost Groningen.
Peter de Graaf van IRTV tijdens de meeting lokalo’s oost – Groningen.

SAPPEMEER – Afgelopen dinsdagavond (26 febr.) hebben in de studio van Radio Compagnie in Hoogezand Sappemeer de gezamenlijke lokale omroepen uit een deel van Groningen opnieuw een meeting gehad over samenwerking in de toekomst. Ook Peter de Graaf was namens IRTV aanwezig om uit te leggen hoe hij de toekomst ziet als ‘mogelijke’ toekomstige regionale omroep van de provincie Groningen.  Peter heeft uiteen gezet hoe de samenwerking tussen IRTV en de lokale omroepen zou kunnen gaan verlopen.  Op 18 mei zal duidelijk zijn of IRTV inderdaad de nieuwe regionale omroep van Groningen is geworden.

De vergadering was tevens de derde ronde in een reeks brainstorm sessies tussen de Groninger lokale omroepen waarin het streven is om in de toekomst diverse opties gezamenlijk uit te voeren. Afgesproken is dat er een portaal komt waarin het ‘omroep-collectief’  eigen content gaat uitwisselen. Op deze manier kan er supersnel gebruik gemaakt worden van elkaars materiaal zonder vooraf toestemming te moeten vragen. Bij het uitzenden van dit programma materiaal zal wel altijd vooraf de bron vermeld worden.

RTV Noord was in het verleden ook al eens gevraagd of er dagelijks een kort nieuws bulletin beschikbaar  gesteld kon worden an de lokale omroepen met hierin het nieuws uit de provincie. Noord wilde dit niet doen en gaf als motivatie de lokale omroepen, hoe kleinschalig ook, toch als concurrent te zien, bovendien was het te duur en ontbrak de tijd hiervoor. IRTV is wel van plan om op dit gebied samen te werken en wil zelfs in de omgekeerde vorm gebruik gaan maken van content of verslaggeving van regio- correspondenten die normaliter deel uitmaken van de lokale omroep.

Het lokale omroep collectief uit oost Groningen bestaat uit Radio Compagnie, RTV Stadskanaal, Havenstad FM, Omroep Menterwolde, Parkstad Veendam, Dollard radio en Radio Westerwolde. Op 16 april aanstaande wordt er verder gesproken. Dan is RTV Stadskanaal gastheer.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal