Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Galama kan zich vinden in nieuwe gemeente Oost-Groningen

Burgemeester Boukje Galama. (foto: RTV Stadskanaal)

Burgemeester Boukje Galama. (foto: RTV Stadskanaal)

STADSKANAAL – Burgemeester Baukje Galama van Stadskanaal zou het geweldig vinden als er een nieuwe gemeente Oost-Groningen komt. “Die sluit aan bij onze denkbeelden.” Dat zei ze vanmiddag tijdens een lunch en werkbezoek van commissaris der koningin Max van den Berg in Stadskanaal. Onderwerp van gesprek tijdens dat bezoek was uiteraard het adviesrapport van commissie Jansen waarin staat dat er een grote gemeente Oost-Groningen moet komen.”We hebben ons al vaker sterk gemaakt voor zo’n grote eenheid en willen ook graag werken aan zo’n gemeente”, zei Galama. De burgemeester voegde eraan toe dat tijdens en na de vorming van Oost-Groningen de contacten met de gemeente Borger Odoorn van groot belang blijven.

Burgemeester Marco Out van Borger Odoorn zegt begrip te hebben voor het flirten van Stadskanaal met zijn gemeente.  Inwoners van Drouwenermond of Nieuw Buinen zouden prima in het plaatje passen van Stadskanaal en de gemeentelijke herindeling maar zou je dit aan de  inwoners vragen van bijvoorbeeld Klijndijk zal het antwoord ongetwijfeld negatief zijn, aldus Out bij radio Drenthe.

 

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.