Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Feest bij Radio Westerwolde

VLAGTWEDDE – Op 22 en 23 maart is het feest bij Radio Westerwolde. Dan wordt namelijk het 20 jarig bestaan van de zender gevierd.

Het begin

Jan de Vries liep al een aantal jaar rond met het idee een radiozender te beginnen. Hij wist nog vijf mensen hiervoor enthousiast te krijgen. Na heel veel vergaderen, koffie, brainstormen en zaken uitzoeken werd in maart 1993 Radio Westerwolde geboren. De zes mannen van het eerste uur: Jan de Vries, Tedo Swarts, Siebrandus Siersema, Bert Vos, Jarke Schober en Gert Meelker begonnen met uitzenden. De eerste jaren was de studio gevestigd in een ruimte in de Bolderbörg in Vlagtwedde. Daarna werd de bovenverdieping van de bibliotheek in Vlagtwedde in gebruik genomen.

Inmiddels is Radio Westerwolde een begrip geworden in Vlagtwedde en omstreken. Veel luisteraars stemmen dagelijks op deze regionale zender af. De wekelijkse Radiobingo op zondagavond, die ook zijn 20 jarig jubileum viert, is een vast item wat veel luisteraars trekt. Naast het radio gebeuren is er de website Westerwolde Actueel, waarop de redacteurs elke dag weer het laatste regionale nieuws plaatsen.

Speciale uitzendingen

Vrijdag 22- en zaterdag 23 maart wordt volop aandacht besteed aan het 20 jarig bestaan. Vrijdag, vanaf 08.00 uur, start de live uitzending met gasten die samen gaan ontbijten in de studio, spelletjes waarbij leuke prijzen te winnen zijn en muziek en nieuwsflitsen uit de jaren 1993 tot en met heden. Vrijdagavond is er Bluesavond in Zaal 12 in Vlagtwedde,  met medewerking van Hans van Lier en The Sidekicks en Cees Schone en zijn Blues experience met Peter Lavell en als speciale gast Tom Eriksen uit Denemarken. Vanaf 21.00 uur wordt dit live uitgezonden. De kaartverkoop van dit unieke concert gaat binnenkort van start. De kaarten kosten 5 euro in de voorverkoop en 7,50 aan de kassa.

Voorverkoopadressen:

Primera Vlagtwedde, Eetcafé de Zuidvenne Veelerveen, D.A. Ter Apel, Wieske verf en behang Nieuwe Pekela, Eetcounter 2000 Bellingwolde en op de zondagen vanaf 17.00 uur bij de studio van Radio Westerwolde in Vlagtwedde.

Zaterdag 23 maart worden tijdens de programma’s Dieverdoatsie en op Ain Kneie  mooie prijzen weggegeven. Ook wordt op zaterdag vanaf 8.00 uur nog één keer het programma: Volkoren Radio uitgezonden, met medewerking van weerman Jules Geirnaerdt‏. Tijdens deze uitzending zijn 3 ontbijtjes te winnen met het maken van een passende slogan ( zie hiervoor de jubileumsite van Radio Westerwolde)

Tijdens de uitzendingen van Radio Westerwolde en via de website: www.westerwoldeactueel.nl wordt u op de hoogte gehouden van alle activiteiten.

 

Radio Westerwolde is te ontvangen via de FM op 106.5 ( Ter Apel ) 107.0 ( Vlagtwedde ) 106.6 ( Bellingwolde ) 107.3 ( Oude Pekela ) of via de kabel in de gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde en Pekela  104.1 Mhz.

Internet via www.radiowesterwolde.nl of www.westerwoldeactueel.nl .

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.