Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Frits Alberts van Borger Odoorn draait 24-uurs dienst Ambulancezorg

Wethouder Alberts in zijn werkkamer (foto: kansenvoordrenthe.nl)

Wethouder Alberts in zijn werkkamer (foto: kansenvoordrenthe.nl)

BORGER-ODOORN – Op woensdag 6 maart 2013 om 8.00 uur start wethouder Frits Alberts (CDA) in Borger met een 24-uurs dienst van de UMCG Ambulancezorg. Met de vergrijzende samenleving krijgt ook de ambulancezorg te maken met verdwijnende voorzieningen op het platteland. Ook een uitgestrekte gemeente als Borger-Odoorn ontkomt daar niet aan. Daarom is samenwerking met andere partijen op het gebied van zorg zoals huisartsen en thuiszorgorganisaties zo belangrijk.

Frits Alberts: “In geval van nood telt elke seconde. Zeker wanneer iemand een hartstilstand krijgt is het van levensbelang dat er snel en adequaat hulp geboden wordt. De AED-vrijwilligers zijn daarom onmisbaar voor de ambulancezorg. We wonen dan wel in een uitgestrekt gebied, maar dat mag nooit een belemmering zijn voor het bieden van de juiste zorg.” Om het belang van de ambulancezorg te benadrukken en zijn waardering te tonen aan de medewerkers van de ambulancezorg draait Alberts 24 uur lang mee in Borger.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.