Direct naar de inhoud.

IRTV Groningen is nog niet verslagen

  • door:
  • op:
Peter de Graaf (f: OOGTV)
Peter de Graaf (f: OOGTV)

GRONINGEN – IRTV hoopt nog steeds de nieuwe regiozender van de provincie Groningen te worden. Dit ondanks het advies van het provinciebestuur aan de Provinciale Staten dat afgelopen dinsdag bekend werd gemaakt. Daarin werd gekozen om de uitzendlicentie voor de komende jaren weer aan RTV Noord te geven. Gedeputeerde Staten vinden dat RTV Noord de uitzendlicentie en de 8.9 miljoen euro subsidie opnieuw moet krijgen omdat er al teveel is geïnvesteerd in de zittende regionale omroep. Noord zit met langlopende verplichtingen en bovendien kost het de provincie extra geld mocht er een sociaal plan  moeten worden opgesteld voor eventuele ontslagen medewerkers.

IRTV zegt teleurgesteld te zijn en vind het jammer dat Gedeputeerde Staten het niet aandurven met een vernieuwende omroep in zee te gaan. Volgens IRTV oprichter Peter de Graaf kan zijn omroep hetzelfde als RTV Noord, maar dan voor enkele miljoenen minder. Bovendien wil hij vernieuwende programma’s gaan maken.

Provinciale Staten en het Commissariaat voor de Media beslissen uiteindelijk op 24 april wie definitief de uitzendlicentie krijgt. Tot die tijd blijft IRTV doorgaan met campagne voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-