Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geweldige inzet vrijwilligers tijdens NLdoet in gemeente Stadskanaal

Gezellige drukte op het Menistenplein (f: BJ Brinkman / RTVS)

Gezellige drukte op het Menistenplein (f: BJ Brinkman / RTVS)

STADSKANAAL – Het Oranje Fonds organiseerde afgelopen weekeinde door heel het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in  de gemeente Stadskanaal  ging dit niet ongemerkt voorbij en was de solidariteit groot. In Stadskanaal Noord werd zwembad Noord schoongemaakt door vrijwilligers en enkele leden van het CDA Stadskanaal. Stichting Mission On Wheels, onder leiding van Ruth Hassing ondernam de actie ‘Wash your Wheels’ (zie filmflits hieronder) en het VIP! Stadskanaal kwam met de actie ‘Samen sterk voor de Minima’.

Feest met Arjen Boltjes (f: Ronny Wiekenkamp)

Feest met Arjen Boltjes (f: Ronny Wiekenkamp)

Bij deze laatste actie, waar veel vrijwilligers van uiteenlopende organisaties aan mee hebben gewerkt is gisteren een bedrag van ruim 3000 euro opgehaald. Dit dankzij een (kunst)veiling die door een aantal raadsleden uit de gemeenteraad van Stadskanaal werd georganiseerd. De radio-actie van RTVS die de gebeurtenissen live uitgezond met betaalde verzoekplaatjes en de donaties van de mensen op het plein. Lokale artiesten die belangeloos kwamen optreden zorgden voor een extra gezellige sfeer op het Menistenplein. Het was een extreem koude dag in maart maar het publiek bleek warmhartig en gul. De opbrengst inclusief de

Ineke Pals kijkt blij toe (f: RTVS)

Ineke Pals van het VIP! kijkt blij toe (f: RTVS)

verzamelde goederen en etenswaren worden door het Rode Kruis verdeeld over de lokale stichtingen: De voedselbank, Leergeld, Armslag, Solidariteit onder Mensen (SOM), Jeugd sport fonds en Veur noppes.

Zie hier alle sfeer-opnamen gemaakt door RegioEvents!

[youtube id=”jOCVtWQMVko” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”Z4vmQQeMQKo” width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.