Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CDA Stadskanaal steekt handen uit de mouwen voor zwembad Noord

Handen uit de mouwen voor  Bad Noord (f:CDA Stadskanaal)

Handen uit de mouwen voor Bad Noord (f: CDA Stadskanaal)

STADSKANAAL – Het is een hele klus om een zwembad weer op tijd gebruiksklaar te hebben na de winter. De CDA fractie in gemeente Stadskanaal heeft tijdens NL Doet mee geschrobd om de vloeren en wanden van Bad Noord schoon te maken. “Een bijna leeg zwembad schoonmaken vergt heel wat vegen, schrobben en poetswerk. Het is slechts een klein gedeelte van alle werkzaamheden die de vrijwilligers elk jaar doen waaraan we hebben meegewerkt”, zegt CDA-fractievoorzitter in Stadskanaal Roelof Plieger.

Waardering voor de vrijwilligers Bad Noord
Bad Noord wordt sinds 2003 volledig gerund door vrijwilligers. Door de inzet van de vrijwilligers is het bad destijds open kunnen blijven. “De CDA fractie heeft veel waardering voor de inzet van alle vrijwilligers bij Bad Noord. Met enthousiasme hebben we dan ook onze handen uit de mouwen gestoken tijdens NL Doet voor Bad Noord”, zegt Plieger.

Vele handen nodig van februari tot eind september
De voorbereidingen om het bad gebruiksklaar te maken beginnen reeds in februari. Vanaf dat moment zijn in elk geval op elke zaterdag meerdere mensen actief bezig met de nodige voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Het zwembad opent haar poorten rond 28 april tot ongeveer begin september. Daarna zijn er nog enige afrondende werkzaamheden. Vanaf eind september kunnen de vrijwilligers voor Bad Noord even een stapje terugdoen als deze in de winterslaap gaat.

Tijdens NL Doet afgelopen weekend zijn er voor 8348 klussen in Nederland mensen actief geweest. Eén daarvan was dus Bad Noord in de plaats Stadskanaal. De CDA fractie zet zich jaarlijks in voor NL Doet, als het kan elk jaar in een andere plaats in de gemeente. Plieger: “Volgend jaar, het weekend na de gemeenteraadsverkiezingen, zullen we opnieuw meedoen met NL Doet. Naar ik verwacht dan in Onstwedde, Musselkanaal of Alteveer”.

De schoonmaakploeg (met CDA raadsleden) in actie voor Bad Noord

De schoonmaakploeg (met CDA fractieleden) in actie voor Bad Noord

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.