Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hagedissen en bomen langs de N33 maken plaats voor asfalt

Bomenkap viaduct Bareveld afslag Stadskanaal / Veendam

Bomenkap viaduct Bareveld afslag Stadskanaal / Veendam

BAREVELD – Al vele jaren wordt er gesproken om de N33 te verdubbelen naar een 2×2 autoweg tussen Assen en de A7 bij Zuidbroek. Op 8 februari 2011 werd het ontwerp- tracébesluit gepubliceerd dat eindelijk op 27 december 2012 onherroepelijk werd. 27 februari jongstleden begonnen de echte werkzaamheden. Zo werden de bomen gekapt die vele jaren het uitzicht langs de N33 domineerden.

De diverse natuur- en bewonersorganisaties pleiten voor goede ecologische verbindingen in met name het stroomgebied van de Drentsche Aa en ook voor het gebruik van extra stil asfalt op het nieuwe traject. Vorig jaar zijn er vele ‘levendbarende’ hagedissen in de berm van de N33 gevangen en veilig verplaatst dankzij Rijkswaterstaat en vrijwilligers van de dienst Landelijk gebied. (zie filmpje met Krijn Verweij). De nieuwe 2×2 N33 tussen Assen en Zuidbroek moet uiterlijk 31 maart 2015 opgeleverd worden.

[youtube id=”hiSe3hZdJWw” width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.