Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Alberts reikt certificaat Klap tot Klap uit

NIEUW BUINEN – Op maandag 25 maart is wethouder Frits Alberts in Nieuw-Buinen om een certificaat uit te reiken aan basisschool De Poolster in Nieuw-Buinen. De school verdient het label “Gezonde school Klap tot Klap” omdat de leerlingen meedoen aan alle onderdelen van de Klap tot Klaploop; een jaarlijkse loopwedstrijd in Stadskanaal.

Wethouder Alberts in zijn werkkamer (foto: kansenvoordrenthe.nl)

Wethouder Alberts in zijn werkkamer (foto: kansenvoordrenthe.nl)

Dit jaar vindt op 2e paasdag de 23e editie van dit evenement plaats en doen ook scholen uit Borger-Odoorn mee. De jeugdloop is 1 kilometer; de groepen 7 en 8 lopen 2 kilometer. In de aanloop naar de Klap tot Klap doet de Poolster mee aan drie onderdelen: clinics onder schooltijd, gezondheidslessen en training na schooltijd. Daarom krijgt de school het speciale label “Gezonde school Klap tot Klap”.

Om kinderen enthousiast te krijgen en om ze goed voor te bereiden op deelname aan de Klap tot Klap worden onder lestijd loopclinics gegeven door professionele trainers. Daarnaast wordt er les gegeven over het thema Gezondheid en is er in maart de mogelijkheid om ook na schooltijd loopclinics te volgen op de atletiekbaan in Stadskanaal.

Wethouder Alberts is blij met de ontwikkeling dat ook scholen uit Borger-Odoorn meedoen: “De gemeente Borger-Odoorn wil graag dat jongeren bewegen, dit is een belangrijk onderdeel van ondermeer ons project Gezonde Leefstijl. Een activiteit als Klap tot Klap en de bijbehorende lessen, stimuleren dit op een leuke en laagdrempelige manier. Nu alleen nog op de basisscholen in Nieuw Buinen, maar volgens jaar ook in Tweede Exloërmond en Valthermond. De Combi Coaches spelen daarbij een belangrijke rol voor de leerlingen”.

 

 

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.