Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen betaald voetbal meer in Oost-Groningen

SC Veendam is failliet

SC Veendam is failliet

VEENDAM – De voetbalclub SC Veendam is failliet. Dit is vandaag bekend gemaakt. Bewindvoerder Gerard Breuker vertelde om 14.00 uur in een persconferentie dat de betaalde voetbalclub aan de Langeleegte er niet in geslaagd is om het benodigde geld van ruim één miljoen euro bij elkaar te krijgen. Het draagvlak was te hoog voor hoofdsponsor Koos Gjaltema.

SC Veendam werd in 1894 opgericht en was de enige voetbalclub uit Oost-Groningen in het betaalde voetbal. De ploeg van trainer Gert Heerkes staat momenteel op de tiende plaats in de Jupiler League. De KNVB zal nu op korte termijn de licentie van de SC Veendam intrekken. Wat er dan verder gaat gebeuren is nog onbekend.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.