Direct naar de inhoud.

CGK Onstwedde viert 100-jarig jublileum met open dag

  • door:
  • op:

Onstwedde – Tijdens het weekend van vrijdag 5 en zaterdag 6 april opent de Christelijke Gereformeerde Kerk in Onstwedde officieel de deuren van het vernieuwde en uitgebreide kerkgebouw aan de Luringstraat 37.

De CGK in Onstwedde
De CGK in Onstwedde

Met de feestelijke open dag op 6 april viert de kerk tevens haar 100-jarige jubileum. Om het jubileum te  vieren heeft een commissie een speciaal gedenkboek uitgebracht, die ook te koop is tijdens de open dag. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in het vernieuwde gebouw. De verbouwing, die van mei 2012 t/m december 2012 heeft plaatsgevonden, viel samen met het 100-jarig jubileum van de bijna 400 leden tellende gemeente. Op maandag 6 augustus 2012 werd al stil gestaan bij de Instituering in het jaar 1912. De zondag daarop ging oud-predikant Ds. Van Atten voor in een bijzondere jubileumdienst. Deze dienst werd gehouden in het gebouw van de Gereformeerde gemeente in Onstwedde.  Zoals alle diensten daar werden gevierd tijdens de verbouwingsperiode. Hieruit bleek weer eens de verbondenheid met de dorps- en geloofsgenoten. Tijdens de vorige verbouwing begin jaren ’80 van de vorige eeuw was dit ook al mogelijk.

Tijdens de dienst voor genodigden en gemeenteleden op vrijdagavond 5 april wordt ook een jubileumboek aangeboden. Dit bijna 200 tellend ‘full colour’ boekwerk staat naast ontstaan- en geschiedenistekst ook bol van anekdotes, Bijbelteksten en citaten, verbouwingsfoto’s en gemeenteactiviteiten. De open dag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur. Hier is dan ook het jubileumboek verkrijgbaar €20,50 per stuk. Het jubileumboek is ook te bestellen via e-mail: vdheidef@gmail.com en via het Twitter- of Facebookaccount genaamd ‘cgkonstwedde’. (ISBN: 978-90-9027478-2)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-