Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ruim helft van de kaarten voor MPF Borger verkocht

BORGER – Ruim vijftig procent van de kaarten voor het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 20 april zaal plaatsvinden in Borger is op dit moment al verkocht. “En daar zijn we in deze tijden heel blij mee”, stelt organisator Eddy Mensink.

Mega Piraten Festijn Borger 2012 Foto www.megapiratenfestijn.nl

Mega Piraten Festijn Borger 2012
Foto www.megapiratenfestijn.nl

“Het blijkt maar weer dat we in een behoefte voorzien. De mensen willen gezelligheid en saamhorigheid en dat bieden we.” Mensink verwacht bovendien dat de voorverkoop in de komende dagen nog een flinke spurt zal nemen. “In de afgelopen jaren nam de voorverkoop voor Borger in de laatste weken telkens een enorme vlucht, zodat we het uitverkocht-bordje konden ophangen. Daarom wil ik iedereen aanraden om er snel bij te zijn. Het wordt vast weer gezellig druk.”

Naast Borger staan er voor de eerste helft van dit jaar MPF’s op het programma in Barneveld/Zeumeren (vrijdag 22 maart); Wanroij (zaterdag 6 april) en Zelhem (zaterdag 1 juni). Waarschijnlijk wordt daar nog een extra datum aan toegevoegd. Tiende seizoen of niet, de formule van het MPF is nog steeds springlevend. Daarvan getuigde eind vorig jaar een bijna uitverkocht GelreDome. “We zijn er ontzettend trots op dat we onze formule ook in deze tijden kunnen handhaven. Het is ons doel om zo laagdrempelig mogelijk te zijn. Ondanks de stijgende kosten hebben we de prijs van de tickets daarom ook niet verhoogd. Een standaardkaartje kost, net zoals vorig jaar, 25 euro.”

Dit tiende seizoen zal ook de honderdste editie van het MPF markeren. Waar en wanneer, weet Eddy nog niet zeker, maar hoe dan ook is hij van plan dit niet geruisloos voorbij te laten gaan. “We hebben sensationele plannen”, verklapt hij alvast. Wat wel zeker is, is dat het MPF dit jaar wat meer buiten de eigen kaders zal kijken. Mensink doelt daarmee op het programma. “In het Gelredome stonden ook artiesten als Henk Westbroek, Armand en Eric Mesie. Nederpop blijkt prima te kunnen. Een vol stadion galmde mee met ‘België’. Ach, onder deze vlag kan veel. We hebben ook al ontzettend vaak de boerenrockers van Mooi Wark geprogrammeerd. Maar de puristen hoeven niet bang te zijn. De echte piratenmuziek blijft de hoofdmoot van het programma vormen. En we blijven lang vergeten artiesten optrommelen om die klassiekers van weleer op het podium te brengen.”

Voor meer informatie zie www.megapiratenfestijn.nl

 

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.