Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Brandweer en ambulancedienst krijgen nieuw onderkomen

Het nieuwe brandweer onderkomen

Het nieuwe brandweer onderkomen

STADSKANAAL – De brandweer en de ambulancedienst kunnen verhuizen van de locatie aan de Steenhouwer naar een deels nieuw te bouwen accommodatie aan de Veenstraat. Een meerderheid van de gemeenteraad van Stadskanaal ging hiermee deze week (na een kritisch debat) akkoord. Het huidige complex aan de Steenhouwer 34 in Stadskanaal waarin de brandweerpost Stadskanaal, de ambulancepost Stadskanaal en de kantoren van de brandweer Zuid-Groningen (RBZG) gevestigd zijn, voldoet op een aantal punten niet meer aan de huidige normen, tevens is met name de brandweer hier uit zijn jas gegroeid.  De RBZG ( Regionale Brandweer Zuid Groningen ) heeft drie kazernes. Twee in de gemeente Vlagtwedde en de brandweerkazerne in Stadskanaal. Vlagtwedde en Stadskanaal delen de kosten van deze gemeenschappelijke regeling.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.