Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Herdenking bevrijding dorp Buinen op 12 april

BORGER ODOORN – Op vrijdag 12 april 2013 zal de bevrijding van het dorp Buinen worden herdacht. Het is inmiddels 68 jaar geleden dat het dorp Buinen door Poolse militairen is bevrijd. De herdenkingsbijeenkomst vindt plaats in Hotel Hartlief. Om 18.15 uur is het ontvangst en om 18.30 uur de aanvang van de herdenkingsbijeenkomst, waaraan ook de kinderen van o.b.s. De Buyne een bijdrage leveren. Rond 19.00 uur start de stille tocht vanaf Hotel Hartlief naar het herdenkings monument (gelegen bij het viaduct aan de weg Buinen-Exloo). Namens de gemeente Borger-Odoorn zullen burgemeester Marco Out en de raadsleden Fien Heeringa en Erik Huizing hierbij aanwezig zijn.

Het monument in Buinen

Het monument in Buinen

De tekst op het monument luidt:

Hier is gevallen op 12 april 1945 bij de bevrijding van Buinen:
Bieleniec
Stanislaw Polen
10 p Dragonow
Polish Forces.
S.Kowalczyck

De heer Martin Koerts en burgemeester Out leggen gezamenlijk namens het Bevrijdingscomité en de gemeente Borger-Odoorn een krans bij het monument. Na afloop van de herdenking is er in Hotel Hartlief gelegenheid om een kopje koffie te drinken.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.