Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meest succesvolle Very ‘Eavy Festival editie tot nu toe

STADSKANAAL – De derde editie van het Very ‘Eavy festival, dat afgelopen weekeinde in Stadskanaal plaatsvond, is zeer succesvol verlopen. Twaalf bands lieten het publiek intens genieten van ouderwetse heavy metal en hardrock.

Very Eavy festival Stadskanaal

Very Eavy festival Stadskanaal

Op vrijdagavond was er een voorproefje met Evil Invaders, Martyr en Parris, een van de beste Thin Lizzy-coverbands van Nederland. Evil Invaders zette gelijk de toon door een strakke set af te geven. Daarna kwam Martyr, die zich iets moesten aanpassen vanwege ziekte van de bassist, maar die gewoon kwamen spelen en het publiek voor zich wist te winnen. Parris had de dankbare taak om deze avond af te sluiten. Dit deed de band met veel enthousiasme. Zanger John Cuijpers heeft een van de beste stemmen van Nederland en weet deze ook te gebruiken. Samen met het geweldige gitaargeluid en strakke bas en drumwerk, is het een genot om deze band te zien spelen.

De zaterdag werd afgetrapt door de winnaar van de Very ‘Eavy-battle  Act of State. Deze band staat aan het begin van een veelbelovende carriere. Ze wisten het, toen al in redelijke getale aanwezige publiek, om hun vinger te winden. Steel Horse, uit Spanje, en het Duitse Metal Law konden op de sfeer die Act of State neergezet had doorborduren, waardoor de stemming er vanaf het begin af aan goed inzat.

Warrant, uit Duitsland, had, naast een goede muzikale show, ook nog voor enige spektakel gezorgd door een mascotte mee te nemen, die zwaaiend met een bijl voor extra podiumvulling zorgde. Daarna mocht Torch uit Zweden hun show weggeven. Deze band, rond zanger Dan Dark, wist goed in te spelen op de goede stemming in de zaal.

Het Nederlandse Highway Chile is een van de oudste Nederlandse heavy rockbands, maar daar was weinig van te merken. De band wist dat ze moesten presteren na al het geweld dat voor hun op het podium stond en deden dat met verve. Zanger Stan Verbraak heeft nog altijd een gouden strot en wist het publiek goed te bespelen.

Het Engelse Praying Mantis speelde de pannen van het dak. De fans in de zaal gingen totaal los op deze band. Helemaal toen Dennis Stratton zijn opwachting maakte, werd de zaal gek.

Harris, de Nederlandse Iron Maiden-tributeband van de leden van Parris, had de dankbare taak om het festival af te sluiten. Deze band speelt Iron Maiden zo waarheidsgetrouw na, dat je je gewoon bij een echt Maiden concert waant. De band zet met strakke dubbele gitaarpartijen, verschrikkelijk goed baswerk en de degelijke drums een heerlijke basis neer waarop de zangpartijen van John Cuijpers uitstekend tot zijn recht komen.

Hoogtepunt van de avond was natuurlijk het meespelen van Dennis Stratton. De man weet het publiek goed te bespelen en speelt de oude Iron Maiden nummers alsof nooit anders gedaan heeft. Daarnaast is het ook een enorm sympathieke man. Het publiek was de grote winnaar van dit weekeinde. De meeste mensen gingen met een enorme grijns op hun gezicht huiswaarts.

Organisator Hugo Koch was ook zeer enthousiast en tevreden. “Dit festival was weer een groot succes. Het was nagenoeg uitverkocht, de sfeer was fantastisch en ik heb geen wanklank gehoord. Ik was erg tevreden over het niveau van de bands en ik hoop dat we volgend jaar weer zo’n line up bij elkaar weten te krijgen.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.