Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Prins Willem-Alexander brengt werkbezoek aan Stadskanaal

DSC_0441RTVS – Prins Willem-Alexander heeft vanmorgen een werkbezoek gebracht aan Stadskanaal. Hij bezocht in jeugdcentrum de Kwinne de mensen van Jimmy’s. Jimmy’s is een plek waar jongeren terecht kunnen voor alles wat ze willen weten. Niet alleen als ze problemen hebben, maar ook als ze samen willen werken, iets willen leren, of gewoon leuke dingen willen doen. Uitgangspunt is, dat alles samen met de jongeren wordt opgezet. Er wordt dus niets opgelegd, maar de jongeren kunnen zelf bepalen wat ze willen doen. Als iemand dan een probleem heeft, thuis of bijvoorbeeld met een verslaving, dan is de stap naar hulpverlening makkelijker gemaakt. Je hoeft dan niet een drempel over, maar kunt gewoon met dezelfde mensen over je problemen praten. Zo moet het makkelijker worden om hulp te vragen en ook aan te bieden.

Jimmy’s is een van de deelnemers aan het groeiprogramma van het Oranjefonds. Het Oranjefonds ondersteunt de initiatiefnemers in hun verdere groei, indien zij dat willen.  Jimmy’s opent namelijk binnenkort meerdere nieuwe vestigingen, naast de twee (Groningen en Stadskanaal) die er nu al zijn. Omdat Prins Willem-Alexander beschermheer is van het Oranjefonds heeft hij dit werkbezoek aan Jimmy’s gebracht.

Prins van Oranje in Stadskanaal (f: B.Lutgert RTVS)

Prins van Oranje in Stadskanaal (f: B.Lutgert RTVS)

In een drietal gesprekken die in totaal een uur hebben geduurd is de Prins op de hoogte gesteld van de doelstellingen van Jimmy’s en heeft hij gesproken met de initiatiefnemers, de ondersteunende partijen (scholen, gemeente, GGD, Fox, enz.) en een paar vaste bezoekers van Jimmy’s. Uit de gesprekken bleek dat er toch ook binnen de reeds geopende vestigingen, en ook in de nieuw te openen filialen, deels dezelfde problemen zijn onder jongeren, maar dat er regionaal toch ook behoorlijke verschillen zijn. De jongeren kunnen zelf aangeven wat ze belangrijk vinden, en daar wordt dan de hulp op afgestemd.

Na ruim een uur vertrok de Prins weer om vanmiddag in Groningen het nieuwe gebouw van GasTerra te openen. Omdat het een werkbezoek betrof, geen opening oid, was er van tevoren geen ruchtbaarheid aan het bezoek gegeven.

Foto’s RTV Stadskanaal 

Prins van Oranje en Burgemeester Galama van Stadskanaal (f: E. Koops / RTVS)

Prins van Oranje en Burgemeester Galama van Stadskanaal  (foto: Eric Koops / RTVS)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.