Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jeugd Buinerveen vast 10 uur voor kinderafdeling Refaja

Leden van de jeugdsoos ’t Hok in Buinerveen hebben de kinderafdeling van het Refaja ziekenhuis verblijd met diverse nieuwe spellen. Het geld daarvoor, ruim €240,-, is verzameld met een nacht opblijven en vasten. Met zo nu en dan een slok vruchtendrank, maar zonder eten, zijn de jeugdleden van 22.00 – 08.00 uur ’s ochtends in touw geweest met spelletjes, zoals bingo, Ik hou van Holland en tafelvoetbal, om wakker te blijven en het sponsorgeld bij elkaar te spelen.

Melissa Kremer, een van de deelnemers, geeft aan dat ze voor de kinderafdeling hebben gekozen omdat: ‘We de kinderen in het ziekenhuis graag een leuke afleiding willen geven, ondanks het feit dat ze in het ziekenhuis liggen. Daar komt bij dat we niet zo maar geld wilden storten; het leek ons leuk om iets concreets van het geld te kopen en dat te geven. Het Refaja ziekenhuis is in de buurt, iedereen kent het en het we weten dat onze gift daar in goede handen is.’

De leden van jeugdsoos ’t Hok komen twee keer per maand bij elkaar; waarbij een keer lekker een avond wordt bijgekletst, terwijl de andere avond in het teken staat van een gezamenlijke activiteit. De groep doet binnenkort weer mee aan NL Doet. Vorig jaar hebben ze een picknicktafel in elkaar gezet; dit maal maken ze er een verplaatsbare overkapping bij. Rian Kuiper en Els van Kasteel hebben het speelgoed afgelopen zaterdag dankbaar in ontvangst genomen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.