Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Discotheek Bermuda door brand verwoest

Bermuda

TER APEL – De brandweer kon met man en macht niet voorkomen dat discotheek Bermuda in Ter Apelzondagochtend volledig door brand werd verwoest.

Het korps van Ter Apel werd rond 05.45 uur opgeroepen. Het personeel had gezien dat er rook onder het dak vandaan kwam en ook een voorbijganger had inmiddels 112 gebeld. Op dat moment was de discotheek al drie kwartier gesloten en waren er geen bezoekers meer binnen. Vanwege de aard van het pand, een groot gebouw met meerdere bouwlagen, werd vrij snel opgeschaald naar middelbrand. De ploeg die als eerste ter plaatse kwam constateerde bij een korte binnenverkenning dat de bovenverdieping vol dichte rook stond en het niet verantwoord was om de binnenaanval door te zetten. Ze besloot zich terug te trekken en in overleg met de officier van dienst zich voor te bereiden op een defensieve buitenaanval.Omdat hiervoor een tweede hoogwerker nodig was werd opgeschaald naar grote brand. Daarop kwam de Drentse collega’s met ladderwagen en een tankautospuit uit Emmen en een tankautospuit uit Tweede Exloermond.

Vuurhaard

De vuurhaard bevond zich onder het stalen dak van het pand waardoor het in het begin lastig was om van buitenaf het vuur te bereiken met water. Het vuur was opgesloten waardoor het een tijdlang flink kon smeulen en roken, zonder dat de brandweer kon blussen. Het wachten was op een doorslag door het dak. Even na 9.00 uur was het zover dat er ruimte kwam in de nok waarna met een aantal stralen vanuit de ladderwagen en de hoogwerker en een aantal straatwaterkanonnen de daadwerkelijke bluswerkzaamheden konden starten. Rond 10.30 uur was de brand onder controle en werd het sein Brand Meester gegeven.

Rook

In het begin van de brand kwam er veel rook vrij die over een aantal huizen en achterliggende akkers uitwaaide in de richting van Drenthe. Op verzoek van de brandweer heeft de politie deze drie woningen ontruimd, de bewoners werden in de buurt opgevangen. Er is niemand gewond geraakt en de Technische Recherche gaat onderzoeken hoe de brand is ontstaan. Het pand kan als verloren worden beschouwd. [bron: DvhN]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.