Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen onderzoek naar privatisering Geert Teis theater

foto: R. Wiekenkamp (RegioEvents.nl)

foto: R. Wiekenkamp (RegioEvents.nl)

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal blijft in eerste instantie nog gewoon de eigenaar van het theater Geert Teis. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om voorlopig nog geen onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden van een privatisering.

In de gemeenteraad gingen eerder stemmen op die aandringen op een privatiseringsonderzoek en het college ging destijds bij hun aantreden in 2010 hiermee akkoord. Dat voornemen gaat nu echter niet meer door. Dat werd duidelijk afgelopen maandag tijdens de presentatie van de voorjaarsnota welke rechtstreeks werd uitgezonden via RTV Stadskanaal. Iedereen kon horen dat wethouder Erik Bieze (Gemeente Belangen) het moment om hierna onderzoek te doen ongeschikt vindt. Erik Bieze: “Het is nu niet de tijd voor verzelfstandiging en bovendien is het vinden van een kandidaat voor de exploitatie in deze crisistijd ook heel moeilijk. Daarbij draait het theater goed, ook met de bezuinigingen die we eerder hebben opgelegd. Het is aan het volgende college van B en W om te beslissen of dat onderzoek er komt”.

Coalitiepartij Christen Unie blijft een onderzoek belangrijk vinden. Fractievoorzitter Ingrid Sterenborg zegt in het DvhN vandaag: “We steken veel geld in het theater, maar invloed op de programmering is er nauwelijks, dat is niet goed. Bij een privatisering is die verantwoordelijkheid voor de programmering er niet meer. Daarom wil CU Stadskanaal zo’n onderzoek. We zullen ook in de volgende regeerperiode, na de raadsverkiezingen in 2014, hierop aandringen”.

Directeur Nina Hiddema van het Geert Teis zegt dat het theater goed loopt ondanks de bezuiniging van 172.000 euro. Hiddema is blij met het besluit van B en W en noemt het een ‘verstandig politiek besluit’.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.