Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

30 Juni zwemevenement de Rode Loper

SSA40243 Op zondag 30 juni 2013 wordt in het A.G.Wildervanckkanaal alweer de veertiende editie van het zwemevenement de Rode Loper georganiseerd.
In de afgelopen jaren heeft het zwemevenement zich, in het gehele land, een zeer goede naam verworven
De organisatoren zijn bijzonder verheugd, dat uit de voorinschrijving voor de wedstrijd blijkt, dat opnieuw veel deelnemers uit alle delen van het land, de weg naar het A.G.Wildervanckkanaal weten te vinden. De inschrijvingen komen goed binnen en de verwachting is dan ook, dat er zeker zo’n 300 á 400 wedstrijdzwemmers aan de start zullen verschijnen.

Met name degenen, die aan de top staan in de landelijke klassementen zullen aanwezig zijn. Onder hen is natuurlijk Dennis Wijbenga, lid van zpc Stadskanaal, die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een Open Water zwemmer van formaat.
Ook vanuit de directe omgeving is er een goede belangstelling.
Ook o.a.GZVW Winschoten, Nova Musselkanaal enTrivia Groningen zullen duidelijk aanwezig zijn.
Voor de Groninger deelnemers is er het provinciaal Groninger kampioenschap open water te behalen. De snelste Groningers op de wedstrijdonderdelen mogen zich een jaar lang Kampioen van de provincie Groningen noemen. Aanvang van de wedstrijd is om 10.30 uur en de opening zal worden verricht door de heer Erik Bieze, wethouder in de gemeente Stadskanaal.

Heel belangrijk voor de organisatie zijn de prestatietochten.
Er kan worden ingeschreven voor de 250 m. Deze tocht is voor de deelnemers vanaf 6 jaar, ( 6 en 7 jarigen onder begeleiding). Start 13.50 uur.
Dan volgt de 500m. voor deelnemers van 9 jaar en ouder. Start 14.00 uur.
Als laatste de 1000m. voor deelnemers van 12 jaar en ouder. De start is om 16.45 uur.
Aan de veiligheid voor alle deelnemers wordt heel veel aandacht besteed.
De Reddingsbrigade Groningen, Duikclub Latimeria en de EHBO uit Stadskanaal zijn met ruim 30 personen aanwezig om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen

Bovendien helpt een groot aantal vrijwilligers mee, om de organisatie vlot te laten verlopen.
Het belooft dan ook weer een geweldig evenement te worden. Voorafgaand aan het zwemevenement zal op zaterdag 29 juni 2013 het side-event de Rode Loper voor de jeugd worden georganiseerd. Hierbij is de organisatie in handen van het sport en beweegteam van Stadskanaal ism het bestuur van de stichting zwemevenement de Rode Loper. Het event wordt gehouden op diverse plaatsen rondom de Pageplas en duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

SSA40182Het programma omvat o.a. een WIPE-OUT baan, tennis, beachsporten en scouting. Bovendien kan er alvast worden geoefend voor deelname aan de prestatietochten van het zwemevenement op zondag.
De organisaties hopen, dat veel jeugd de uitdaging aan wil gaan om een zeer veelzijdige sportmiddag te beleven.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.