Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jan Paul Beukema (nog) geen OLON Award maar wel veel complimenten

uitreiking awards 2013

uitreiking awards 2013

HILVERSUM – Een bijna voltallig bestuur van RTV Stadskanaal toog gisteren naar Hilversum om hun jongste programmamaker Jan Paul Beukema (13 jaar) toe te juichen. Het werd een spannende dag waarin veel indrukken en vriendschappen werden gesloten.

Winnaars

Omroep Venlo kreeg de hoofdprijs en werd Lokale Omroep van het Jaar 2013. Omroep Venlo is een lokale omroep die heel zichtbaar is in de samenleving volgens de jury. Ook werd de zendgemachtigde geprezen voor zijn ambities voor de toekomst. Omroep Venlo was ook genomineerd voor beste tv-programma. De prijzen werden door een vakjury uitgereikt in het prachtige gebouw ‘Beeld en Geluid’ te Hilversum. Naast Omroep Venlo vielen ook de publieke lokale omroepen RTV Dordrecht en OOG Groningen in de prijzen. De Dordrechtse omroep werd bekroond met de prijs voor het beste televisieprogramma Hooggeëerd Publiek, over een lokaal circus. De omroep van de gemeente Groningen kreeg de radioprijs voor de show Glasnost.

Marloes ten Kate (rechts) naast Jan Paul (f: RTVS

Marloes ten Kate (rechts) naast Jan Paul (f: RTVS

OOG Groningen was naast de radioprijs ook genomineerd voor het beste crossmediale project en de beste lokale omroep. Daarnaast bleek OOG het grootste presentatietalent in huis te hebben en versloeg hiermee o.a.Jan Paul Beukema van RTV Stadskanaal. OOG presentatrice Marloes ten Kate, die de prijs zeer terecht won kon het haast niet geloven. Haar allerliefste wens was om ooit in de toekomst het NTR programma ‘Het Klokhuis’ te mogen presenteren.

 

 

Overzicht winnaars Awards
– Radio: OOG (Groningen): Glasnost
– Televisie: RTV Dordrecht: Hoogeeerd publiek
– Crossmediaal: RTV Stichtse Vecht: 24 uur Stichtse Vecht
– Nieuws en Actualiteiten: Studio040 (Eindhoven): Eindhovens Stadsjournaal 2012
– Presentatietalent: Marloes ten Kate (OOG Groningen)
– Lokale Omroep van het Jaar: Omroep Venlo

JP en Jeroen Overbeek (f: BJ Brinkman/RTVS)

JP en Jeroen Overbeek (f: BJ Brinkman/RTVS)

De jury van De Lokale Omroep Awards 2013: Juryvoorzitter: Jeroen Latijnhouwers (presentator RTL4) Onderdeel Programma’s: Timo Kamst (opleidingscooerdinator 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal), Iwan Reuvekamp (programmadirecteur Q-music) en Fleur Wallenburg (nieuwslezer NOS op 3). Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar: Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (VNG, wethouder Utrecht), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Flip van Willigen (stationmanager TV Enschede FM). De algemene indruk van de jury was dat de kwaliteit van genomineerden zo hoog lag dat het zeer moeilijk was winnaars aan te wijzen. Dat is een groot compliment voor de lokale mediainstellingen. Jeroen Latijnhouwers: “De ingezonden programma’s doen niet onder voor produkties van de nationale omroepen, ze zouden gewoon uitgezonden kunnen worden op de landelijke tv of radiozenders”.

Olon
De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 282 publieke lokale omroepen in Nederland.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.