Direct naar de inhoud.

ArtXtra mag spreken van een geslaagd 1e lustrum

  • door:
  • op:
Spikey Spike & Mr. Madpac
Spikey Spike & Mr. Madpac

STADSKANAAL – Het kunst- en cultuurfestival ArtXtra is zaterdag voor de vijfde keer gehouden op het Raadhuisplein in Stadskanaal. Jong en oud kwamen volop aan hun trekken op het kunst en cultuur jubileumfeest. Tal van kunstenaars boden hun producten aan of verzorgden demonstraties. De kunsttoren in het midden van het plein trok veel bekijks. Leerlingen van de muziekschool verzorgden optredens. Verder was er straat- en kindertheater en werden diverse workshops gegeven.

De timing was precies goed. Prachtig weer en daardoor een ongekende sfeer om het éérste jubileum kracht bij te zetten. ArtXtra begon 5 jaar kleinschalig maar is inmiddels uitgegroeid tot een begrip voor liefhebbers van (straat) kunst en cultuur. Mede organisator Barbara Speelman klinkt opgetogen via de RTV Stadskanaal microfoon. “Het is geweldig vandaag, wat een sfeer. Er komen veel mensen kijken van uiteenlopende leeftijden en daar doen we het voor”. Ook Natalie Straatman van de organisatie ArtXtra is opgetogen ”Er is voor elk wat wils dit jubileum. Dat is ook onze succesformule. We proberen optredens van professionele kunstenaars te combineren met die van uiteenlopende amateurs”.

Erik Bieze, Gerrie Kremer en Klaas Pals (radio interview)
Erik Bieze, Gerrie Kremer en Klaas Pals (radio interview)

Het kunst en cultuur festival vond plaats in het centrum, op het Raadhuisplein en trok afgelopen zaterdag ongeveer 2000 bezoekers. Er was een muziek workshop met rapper Spikey Spike en Maddy Madpac. Je kon kijken naar prachtige kunst van het kunstenaars collectief ‘Galerie Boven’ onder leiding van Klaas Pals en genieten van straat theater verzorgt door IronWings en het Abacus Theater. Daarnaast natuurlijk (het was immers mooi weer) bodypainting en de stands van vele kunstenaars uit de regio. Wethouder Erik Bieze die o.a. kunst en cultuur in zijn portefeuille heeft is trots op zijn gemeente. Bieze “Voor mij is het echt genieten vanmiddag, het centrum lijkt omgetoverd in één groot kunstwerk, veel bezoekers en deelnemers en dan ook nog dit prachtige weer erbij. Meer kun je niet wensen”.

Foto’s: Ronny Wiekenkamp en Marc Dol.

Bekijk via regio-events alle foto’s van ArtXtra 2013

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal