Direct naar de inhoud.

Stadskanaal wijst Drentse windplannen af

  • door:
  • op:

Windmolen ClustersSTADSKANAAL – De gemeenteraad van Stadskanaal heeft een motie aangenomen van PvdA en Gemeentebelangen Stadskanaal (GBS) waarin de ‘Gebiedsvisie Windenergie van de provincie Drenthe’ over het plaatsen van windmolens wordt afgewezen. In de gebiedsvisie worden, vlakbij de provinciegrens, in totaal zo’n 50 windmolens van elk 3 megawatt en 200 meter hoogte geplaatst.

PvdA-raadslid Egbert Hofstra: “We zijn blij dat de door ons al eerder aangekondigde motie is aangenomen. De gemeenteraad vindt dat het draagvlak voor de gebiedsvisie bij inwoners en ondernemers ontbreekt. Ook zijn de gezondheidseffecten onduidelijk. De kernen Stadskanaal en Musselkanaal gaan hinder ondervinden van deze windmolens, het woon-werk- en leefklimaat wordt flink aangetast en er dreigt een negatieve economische spiraal voor ons verzorgingsgebied. En dat in een tijd dat we al met krimp te maken hebben.”

Drenthe heeft met het Rijk afgesproken in totaal voor 280 megawatt aan molens te plaatsen. De fractieleden van PvdA en GBS begrijpen niet waarom de provincie Drenthe vasthoudt aan de plannen om de windmolens alleen in de Drentse Veenkoloniën te plaatsen. Zij roepen de provincie Drenthe dan ook op om de molens over de provincie te verdelen, zodat niet één regio daar de dupe van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-