Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalster schrijft de complete Bijbel over

BijbelSTADSKANAAL – Dickie Boelman (68) uit Stadskanaal is in de zevende hemel. Mevrouw Boelman gaat iedere zondag naar de Oosterkadekerk, begon zich meer en meer te verdiepen in het geloof en kreeg van de dominee het advies de Bijbel volledig te lezen of over te schrijven. Dat laatste deed ze. Ze heeft in 15 maanden de volledige Bijbel overgeschreven. Gemiddeld drie uur per dag zat ze aan tafel, de pen in de hand, en ging ze van Genesis naar de Openbaring van Johannes.

Op 1 januari 2010 schreef ze haar 1e zin:’In den beginne schiep God de hemel en de aarde’. Op 31 maart 2011 was de bijbel in zijn geheel overgeschreven (met een pen) in veertien aparte boekschriften. Deze mogen nu in de openbaarheid ingezien worden. Een favoriet verhaal uit de bijbel heeft ze niet. “Ik vond vele mooi. Ik heb hierdoor wel veel over mijzelf geleerd, vroeger liet ik over me heen lopen. Ik weet nu dat ik dat niet moet doen, ik weet nu ook dat het vooral om de liefde gaat. Door het overschrijven van de bijbel ben ik dichter bij God gekomen”, aldus Dickie Boelman vandaag via een interview in het DvhN.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Knoalster schrijft de complete Bijbel over

 1. sievert schreiber

  Hallo Dicky,

  Ik heb van 1956 tot 1962 aan de Ceresstraat in Stadskanaal gewoond naast de Chr School.
  Achter de school was het Ceresdorp daar woonde een Dicky Boelman,haar vader verkocht in die jaren televisies,als jij deze Dicky bent,dan kan ik mij jou nog goed herinneren.
  je hebt een geweldige prestatie geleverd.

  Groeten
  Sievert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.