Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bizar ongeval met vloeibaar CO2 fataal voor chauffeur uit Ter Apel

Mannen in speciale pakken. (f Gazet van Antwerpen)

Mannen in speciale pakken. (f Gazet van Antwerpen)

ANTWERPEN / TER APEL – Een 62-jarige inwoner van Ter Apel is donderdagochtend in Antwerpen omgekomen doordat hij werd bedolven onder een ijskoude golf vloeibaar koolstofdioxide (CO2). Het gas had een temperatuur van 70 graden onder nul.

De vrachtwagenchauffeur van het transportbedrijf Schenk loste de CO2 bij opslag- en overslagbedrijf Wilhelmsen Ships Service in de haven van Antwerpen. Door nog onbekende oorzaak kwam het ijskoude gas vrij en stroomde over de chauffeur. Hij overleed ter plekke.

Brandweermensen in speciale pakken stapten in de gaswolk om op zoek te gaan naar de chauffeur. Het gas was echter nog zo ijzig koud, dat ook hun pakken er niet tegen bestand waren. Ze slaagden er wel in het gat in de tankwagen en het vat dat de chauffeur aan het lossen was, te dichten. (Bron en foto´s: Gazet van Antwerpen en DvhN)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.