Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Luchjenbroers opent Buiner ‘ommetje’

buiner-ommetjeBUINEN – Een werkgroep is bezig om in Buinen, het Lofargebied, in Exloo en op de oude spoordijk informatiezuilen te realiseren. Op de zuilen komt informatie over Lofar (de grootste radiotelescoop te wereld), de natuurontwikkeling, wandel en fietsroutes en info over de spoordijk tussen Buinen en Exloo. De spoordijk wordt hersteld en het is in de toekomst mogelijk om over de dijk te fietsen en te wandelen. Mogelijk wordt een ontsluiting naar het Lofargebied gerealiseerd.

Wethouder Luchjenbroers heft vanmiddag de nieuwe wandelroute tussen Buinen en Exloo en tussen Exloo en het Lofar-gebied mogen informatiezuilopenen. Zij verrichte de opening met de onthulling van de informatiezuil langs de spoorbaan ter hoogte van het Lofargebied.

De genodigden kwamen vanmiddag bij elkaar bij restaurant El Zorro in Buinen. Wethouder Wil Luchjenbroers sprak hierbij het openingswoord en de heer Dijkstra van Landschapsbeheer Drenthe kwam met een korte presentatie over de geschiedenis van de spoorbaan en de totstandkoming van het wandelspoor. Vervolgens maakten de aanwezigen een korte wandeling naar de nieuwe informatiezuil ter hoogte van het Lofar-gebied.

Landschapsbeheer Drenthe heeft, samen met en in opdracht van de gemeente Borger-Odoorn, de spoorbaan beter begaanbaar gemaakt voor wandelaars. Zo is een mooie wandelverbinding ontstaan tussen de dorpen Buinen en Exloo en ook tussen Exloo en het Lofar-gebied. Samen met de Lofar-tafel zijn de informatiezuilen ontwikkeld. Deze zuilen belichten de geschiedenis van de dorpen, spoorbaan en het Lofar-gebied.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.