Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Expositie in de watertoren van Stadskanaal: ‘Witte olifanten’

ornamental landscape met klonten, 2006 (2)Activiteit: Expositie in de watertoren van Stadskanaal: ‘Witte olifanten’, keramiek van Mirjam Veldhuis
Datum: 22 juni tot en met 15 september
Tijd: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur, zaterdagen 22 en 29 juni en de zondagen 23 en 30 juni, 7 juli, 4 augustus en 1 september van 14.00-17.00 uur
Locatie: Watertoren Stadskanaal, Ceresstraat 1 9502 EA te Stadskanaal
Entree: € 2,- p.p.

Expositie keramiek van Mirjam Veldhuis in Watertoren van Stadskanaal

 

Van 21 tot en met 30 juni wordt in de provincie Groningen de Tuin- en Kunsttiendaagse gehouden. Het Streekhistorisch Centrum doet daar ook aan mee en presenteert ter gelegenheid daarvan van 22 juni tot 15 september ‘Witte olifanten’, sculpturaal keramiek van Mirjam Veldhuis, in de watertoren van Stadskanaal.
Verspreid over vier verdiepingen van het rijksmonument uit 1935 wordt een overzicht getoond van het werk van Mirjam Veldhuis uit de afgelopen 8 jaar. Elke verdieping heeft zijn eigen sfeer, waarop vier verschillende series worden getoond: Ornamental landscapes, In the flesh, Skin matters en Îles flottantes. De uitdrukking ‘witte olifanten’ staat in overdrachtelijke zin voor iets wat zeldzaam is, iets unieks wat echter verder niks oplevert.
De werken, die grillige en natuurlijke vormen hebben, vormen een prachtig contrast met de strakke betonnen omgeving van de watertoren. Kunst en architectuur gaan er een dialoog met elkaar aan, die elkaar versterkt. Het is de eerste keer dat er op deze schaal kunst wordt geëxposeerd in de watertoren van Stadskanaal. Keramiek is goed bestand tegen het koele en vochtige klimaat van het gebouw; wellicht is deze tentoonstelling de start van een jaarlijkse traditie?

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.