Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Officiële opening nieuw verpleeghuis Parkheem

image001Op woensdag 19 juni om 14.00 uur is de officiële opening van het nieuwe verpleeghuis in Stadskanaal Parkheem. Vanaf november 2012 wonen 89 cliënten in het nieuwe verpleeghuis in Stadskanaal. Het nieuwe huis is gerealiseerd door een samenwerking tussen Woonzorg Nederland, Lefier en Zorggroep Meander.

Parkheem is de afgelopen twee jaar verbouwd tot een verpleeghuis met kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie. Ook is er een woonvleugel gerealiseerd met 29 ruime appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking die verpleeghuiszorg nodig hebben.
Elke bewoner woont nu in een eigen, ruime appartement. De tuin en de terrassen zijn opnieuw aangelegd. Het restaurant is vernieuwd en de ruime appartementen bieden veel privacy. In Parkheem is ook de dagbehandeling “Waterkring” gevestigd. Hier ontvangen mensen met beginnende dementie dagbehandeling, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Het nieuwe verpleeghuis is in meerdere opzichten vanuit de behoeften van de cliënten ontwikkeld. Het meest vooruitstrevende hiervan zijn de domoticavoorzieningen. Dat wil zeggen het samenvoegen en op elkaar afstemmen van techniek en diensten. Bijvoorbeeld de dynamische bioritmische verlichting zorgt er voor, dat zoveel mogelijk de dag-nachtsituatie wordt nagebootst.

Parkheem is onderdeel van Zorggroep Meander. De verbouwing van Parkheem maakt onderdeel uit van meerdere bouw- en verbouwtrajecten van Zorggroep Meander, zoals het nieuwe verpleeghuis Borg Westerwolde in Ter Apel en de verbouw van het verpleeghuis De Heggerank in Musselkanaal. Met deze initiatieven realiseert Zorggroep Meander “Zorg dicht bij huis” in Oost-Groningen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.