Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Theater bij het Streekhistorisch Centrum tijdens Tuin- en Kunsttiendaagse

De Vlucht theater SuerVan 21 tot en met 30 juni wordt in de provincie Groningen de Tuin- en Kunsttiendaagse gehouden. Het Streekhistorisch Centrum doet daar ook aan mee en presenteert van 21 juni tot 15 september ‘Ornamental Landscapes’, sculpturaal keramiek van Mirjam Veldhuis, in de watertoren van Stadskanaal.
Daarnaast doet de reizende voorstelling van Theater Suer, die tijdens de Tuin- en Kunsttiendaagse door Westerwolde trekt, ook het Streekhistorisch Centrum aan.

Patricia Suer maakt, geïnspireerd door de natuur, fantasievolle figuren, beelden en attributen van ijzer. Hiermee speelt zij solo haar theatervoorstellingen waarbij de objecten als decor en de figuren als personages fungeren.

Op dinsdag 25 juni is de voorstelling Het EI te zien. Hierin spelen vogels van diverse pluimage de hoofdrol: een fietsende uil met haar markante kop en inventieve verendos, het vogelpaar dat waggelend op zoek is naar een plek om een nestje te bouwen en vele andere vogeltjes die hoog of laag hun deuntje fluiten.
Laat u ontroeren door het oeroude wonder van de voortplanting want het EI….komt uit!

Op vrijdag 28 juni speelt Patricia De Vlucht. Hierin draait het om hoogvliegers, laagvliegers, een aarzelende vleugelslag van een vogeltje net uit het nest, de klapwiekende evenwichtige reigers. En het kale mannetje dat, geheel in zijn element, de vogels voortbeweegt, in één grote vlucht.

Op beide dagen zijn de voorstellingen te zien om 12.30 uur, 14.00 uur en bij voldoende belangstelling ook om 15.30 uur. De entree is inbegrepen bij een bezoek aan het Streekhistorisch Centrum en/of de watertoren en bedraagt € 2,00 p.p. voor SHC of WT, en € 3,50 p.p. in combinatie van beide.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.