Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oudste azc viert jubileum

MUSSELKANAAL – Het langst bestaande asielzoekerscentrum in de provincie Groningen vierde zaterdag 15 juni haar 20-jarig bestaan.  AZC Musselkanaal

In 1993 werd het azc in Musselkanaal gevestigd in een voormalig verzorgingshuis met aanleunwoningen en een verpleegstersflat. De overige azc’s in de provincie zijn inmiddels gesloten. In deze twintig jaar waren er opvallend weinig incidenten. Reden hiervoor is dat er grote en kleine kamers zijn en gezinnen ook een aanleunwoning aangeboden kan worden. In een toespraak verwees wethouder Jan Willem van de Kolk aan een onderzoek waaruit blijkt dat 80 procent van de bewoners van Musselkanaal positief staat tegenover asielzoekers, duidelijk positiever dan in de rest van Nederland. Het onderzoek werd dit voorjaar gehouden door studenten van de Universiteit van Amsterdam. Ze onderzochten recent de waardering van Nederlanders voor asielzoekers. Bovendien zorgt het azg voor levendigheid  en werkgelegenheid in het dorp, een bijkomend voordeel is dat de lokale economie hier in mee deelt. Dhr. van der Kolk opende tevens ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan een vernieuwde  recreatieruimte in het centrum.

 

Foto: 112groningen.nl

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.