Direct naar de inhoud.

De wijk Maarsveld in Stadskanaal zit vanaf 1 juli zonder wijkraadvoorzitter

  • door:
  • op:

Hette Nieweg en Klaas Pals in gesprekSTADSKANAAL – De voorzitter Hette Nieweg van de wijkraad Maarsveld in Stadskanaal blijft bij zijn standpunt en stapt definitief per 1 juli op. In eerdere berichtgevingen gaven ook de voorzitters Albert Boiten (Noord) en Ina Appeldorn (Maarswold) aan op te stappen. De wijkraden zijn boos op het college van burgemeester en wethouders. Zij voelen zich niet serieus genomen. De wijkbelangers stellen dat de gemeente wel van alles van hen verlangt maar intussen bezuinigt op de opbouwwerker. Die helpt de wijkraden en doet veel ondersteunend werk. Wethouder Jan Bessembinders betreurde het opstappen en zegt dat de wijkraden wel serieus worden genomen. Hij zegt dat de opbouwwerker zowel door de gemeente als door woningcorporatie Lefier wordt betaald en dat Lefier die betaling stopt en niet de gemeente.

Hette en Klaas in de radiostudio
Hette en Klaas in de radiostudio

Fractie voorzitter Klaas Pals van D66 Stadskanaal heeft inmiddels aangegeven te willen kijken hoe in de toekomst efficiënter gecommuniceerd kan worden tussen gemeente en wijkraden. In een uitzending van het RTV Stadskanaal programma ‘De ZaterdagMiddagMix’ ontstond een interessante discussie tussen voorzitter Nieweg en D66 fractie voorzitter Pals over wat er nu allemaal mis is gegaan en hoe het dan wel zou moeten. De frontman van de oppositiepartij noemde de miscommunicatie tussen de wijkraden en het college ‘bar en boos’. Pals: “ Ruim 200 mensen werken er op het gemeentehuis en ondanks dat gegeven is men nog niet in staat om goede communicatie met een wijkraad te onderhouden. Dat is heel jammer”.  – Luister hieronder naar het volledige radiogesprek gehouden in het 3e uur van de ‘ZaterdagMiddagMix’ afgelopen zaterdag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-