Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Open Dag Boerderij Hooghei Onstwedde

Boerderij Hooghei Onstwedde

Boerderij Hooghei Onstwedde

ONSTWEDDE – Zaterdag 22 juni kunt u tussen 10.00 uur en 17.00 uur tijdens de open dag terecht bij Boerderij Hooghei aan de Barkhoornweg 9 te Onstwedde. Onlangs heef Boerderij Hoogheid het branchekeurmerk “kwaliteit laat je zien” van de federatie landbouw en zorg behaald. Boerderij Hooghei is een gemengd agrarisch bedrijf in combinatie met zorg. Er wordt samengewerkt met PrO Stadskanaal (school voor praktijkonderwijs), Stichting Natuurmonumenten en met Staatsbosbeheer waarvoor een deel van het landschap wordt onderhouden.

Boerderij Hooghei biedt dagbesteding voor jong en oud in een vertrouwde en verantwoorde omgeving, met veel structuur en duidelijkheid om zo het zelfvertrouwen van cliënten te vergroten en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.Daarnaast biedt Boerderij Hooghei dagbesteding voor ouderen, onder begeleiding van een verpleegkundige. Een specifieke vorm van dagbesteding gericht op de zorgbehoevende thuiswonende ouderen.

De federatie Landbouw en zorg heeft aan Boerderij Hooghei het branchekeurmerk “Kwaliteit laat je zien” toegekend. Woordvoerder Bé Wilzing: “Nadat dit kwaliteitssysteem in het bedrijf is gehanteerd kwam een onafhankelijke beoordelaar toesten of het kwaliteitssysteem ook daadwerkelijk wordt toegepast. Deze beoordeling was positief en daarmee heeft Boerderij Hooghei het begeerde branchekeurmerk ontvangen. In Nederland is dit branchekeurmerk aan 365 zorgboeren toegekend”.

Met dit keurmerk wordt voldaan aan de voorwaarde van de kwaliteitswet zorginstellingen dat de zorginstelling aantoonbaar aan de kwaliteit van hun diensten werkt en dit ook zichtbaar en meetbaar maakt. Daarnaast heeft het keurmerk betekenis voor de AWBZ-toelating en wordt voldaan aan de risico-inventarisatie die op grond van de ARBO wet moet worden uitgevoerd.Met het keurmerk maakt Boerderij Hooghei zichtbaar hoe en wat ze aanbieden aan begeleiding en zorg. Cliënten en hun zorgpartners weten dan wat ze mogen en kunnen verwachten en zo bepalen of de zorg en begeleiding aansluit op hun verwachting en wensen. Verder is Boerderij Hooghei lid van de stichting Zorgboerderijen Groningen en Aequor en Calibris gecertificeerd. Aequor staat voor kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving en Calibris voor kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport. Dit betekend dat Boerderij Hooghei erkend leerbedrijf is voor stagiaires. Voor meer informatie www.boerderijhooghei.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.