Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opening tentoonstelling Zelfportret Alteveer

Schilderwerk van Geert Schreuder

Schilderwerk van Geert Schreuder

Vrijdag 21 juni om 14.45 uur wordt in Dorpshuis De Drijscheer in Alteveer de tentoonstelling van het kunst en cultuurproject geopend. Kirsten Stronks, Cultuurcoach van Stichting Welstad heeft samen met de basisscholen en andere lokale partijen dit project opgezet met als thema “Zelfportret”.

Een aantal klassen van de 2 basisscholen is op bezoek geweest in het atelier van kunstschilder Geert Schreuder in Onstwedde. Hij heeft zijn schilderijen laten zien en verteld over zijn werk. Vervolgens heeft de cultuurcoach de kinderen op school twee workshops portretschilderen gegeven. Ze hebben één portret gemaakt van hoe ze nu zijn en zichzelf nu zien, met de vraag: wat maakt jou uniek? En één portret over hoe ze zichzelf in de toekomst zien, met daarbij ruimte voor toekomstwensen en dromen. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Herman Bekker, de nieuwe beheerder van De Drijscheer. Hij heeft voor deze gelegenheid een liedje geschreven dat hij samen met de kinderen voor de ouders en andere bezoekers zal opvoeren.

In Stadskanaal en omgeving zijn ook dit schooljaar weer verschillende kunst en cultuurprojecten begeleid door de Cultuurcoach van de Gemeente Stadskanaal. De Cultuurcoach is een combinatiefunctionaris van de gemeente die projecten opzet waar het plezier, het stimuleren van de creativiteit en het vergroten van de samenwerking en verbinding tussen verschillende groepen kinderen / bewoners centraal staan. Meer informatie over de projecten is op te vragen via kstronks@welstad.nl, 06-11958840

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.