Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vodafone problemen in Ter Apel deze week vermoedelijk opgelost

mast_telefonieTER APEL – Sinds ruim een week klagen veel Vodafone klanten in en rond Ter Apel over slechte of zelfs in het geheel geen verbinding. Veel mensen hebben helemaal geen bereik en kunnen dus niet bellen en internetten. Ook de mensen die per bus willen reizen hebben een probleem. De OV Chipkaart oplaadpunten werken namelijk op het mobiele net van Vodafone. Het enige oplaadpunt in Ter Apel werkt dus nu niet meer, waardoor mensen hun chipkaart niet kunnen opladen en in de bus een hoger tarief moeten betalen. De oorzaak ligt in het afsluiten van de Vodafone mast die op het Tuntlerhuis in Ter Apel stond.

Het Tuntlerhuis wordt binnenkort afgebroken en daarmee kan de mast dus ook niet blijven staan. Deze mast is vorige week uitgezet, terwijl de nieuwe mast nog niet gereed is. Op Twitter, Facebook en op diverse fora op Internet regende het de afgelopen week klachten over het telecombedrijf. Veel mensen geven aan dat Vodafone had aangegeven dat een nieuwe mast pas operationeel is op 31 juli. Toe die tijd zou er dus geen verbinding mogelijk zijn.

Naar aanleiding van deze klachten hebben wij van RTV Stadskanaal vandaag contact gezocht met de woordvoerder van Vodafone, de heer Jan van der Aa. Hij heeft vanavond aan ons aangegeven dat Vodafone de klachten serieus neemt en nog deze week (de planning is aanstaande dinsdag; 25 juni dus) een vervangende mast neerzet, aangesloten op een generator. Het definitief aansluiten van de mast heeft volgens hem vertraging opgelopen, waardoor deze noodoplossing wordt ingezet. Rond de 31e juli zouden alle vergunningen en werkzaamheden moeten zijn afgerond en moet de definitieve mast weer gaan functioneren. Op Internet vragen veel mensen zich ook af of er vergoedingen gegeven worden omdat de klanten niet gebruik hebben kunnen maken van hun abonnement. Daarover heeft de woordvoerder geen uitspraken gedaan. Vanaf dinsdag / woensdag zou iedereen met een Vodafone abonnement in Ter Apel dus weer bereik moeten hebben. Soms kan het nodig zijn om je telefoon even opnieuw op te starten of te resetten. Graag horen we even, bijvoorbeeld via de reactiemogelijkheid hieronder, of de verbinding er inderdaad weer is.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Vodafone problemen in Ter Apel deze week vermoedelijk opgelost

  1. truusconfuus

    Hier nog steeds geen bereik!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.