Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Team Jasper ook in 2013 weer van de partij

Opgeven kan alleen vandaag nog! Klik hier Voor alle informatie

483970_469171313111140_218122271_n

Net als in de vorige 5 edities gaat Team Jasper bestaande uit Biker: Jonnie Pater, begeleider Bé Smit en naamgever en motivator Jasper Molanus, weer van start in wat wel de zwaarste Mountainbike tocht van Nederland genoemd word.

Het begin: In 2008 toevallig een artikel gelezen over Duchenne Heroes en de stichting Emo Life over een MTB tocht van 700 km door 4 landen in 7 dagen.
Het doel van deze tocht is het inzamelen van zo veel mogelijk geld voor onderzoek naar een medicijn dat deze progressieve spierziekte een halt kan toeroepen.
Om dit te bewerkstelligen moet iedere deelnemer minimaal 2500 euro aan startgeld inleggen.

Het 1e jaar van deelname was van Team Jasper nog geen sprake sterker nog Duchenne was totaal onbekend voor ons en de hoofd reden om mee te doen had meer betrekking op het fietsen dan op de ziekte zelf.

Na de finish onder indrukwekkende en emotionele indrukken was het al snel duidelijk dat er in 2009 weer gestart moest worden.
Maar omdat we onze inzet en inspanningen een gezicht wilden geven werd er contact gezocht via de stichting met een gezin met een kind met deze spierziekte die hier aan mee wilden werken.
Gelukkig reageerde er een gezin uit Scheemda en na een kennismaking gesprek met hun was Team Jasper geboren.

Nu zo’n 5 jaar later na even zovele deelnames gaat Team Jasper voor de 6e keer van start maar om te kunnen en mogen starten moet er nog steeds minimaal 2500 euro in gelegd worden en om dit te bereiken werden er ook dit jaar weer diverse acties op stapel gezet met als grootste actie de motortoertocht georganiseerd door MC Mios’93 een motorclub uit Blijham. Deze motorclub waarvan Jasper zijn vader Wim lid is heeft zich erg in gezet om een en ander voor elkaar te krijgen.

Veel sponsoren zijn er benaderd en gevonden waarvan interfurn uit Winschoten de belangrijkste genoemd mag worden omdat dit bedrijf de inleg heeft verdubbeld waarvoor hartelijk dank uiteraard ook de diverse “kleinere” sponsoren en niet te vergeten alle deelnemers die mee hebben gedaan BEDANKT mede namens Jasper en alle andere Duchenne Patiënten.

1 feit wil ik nog graag noemen tijdens 1 van de 1e vergaderingen werd er gesproken over het Hero zijn.
Er is toen de opmerking gemaakt dat de “titel” Hero een soort geuzen naam is en dat je die niet zo maar krijgt eigenlijk is het zo dat je pas na deelname een Duchenne Hero bent maar graag wil ik een ieder die zich alle jaren en vooral dit jaar voor Team Jasper heeft ingezet de titel Hero toekennen.
Voor meer informatie over de stichting en de Heroes tocht www.Duchenneheroes.nl

 

Ingezonden door B.H Smit

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.