Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja in top 3 meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen

Refaja ZiekenhuisSTADSKANAAL – Het Refaja ziekenhuis is op de derde plaats geëindigd in de race om de titel Meest Patiëntvriendelijke Ziekenhuis van Nederland. Op de eerste plaats eindigde het Sint Jans Gasthuis in Weert. Tweede werd het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Het juryrapport zegt over het Refaja: “Het Refaja ziekenhuis scoort hoog dankzij de vaardigheden van het personeel. Bij alle ziekenhuizen geldt dat woorden als bekwaam en kundig personeel samenhangen met hoge waarderingen. Maar bij het Refaja ziekenhuis geldt dat in het bijzonder en worden termen opvallend vaak gebruikt in de open toelichting van de waarderingen.  Medewerkers zijn vriendelijk en luisteren goed naar patiënten. Beter dan bij andere ziekenhuizen, blijkt dat uit een aantal waarderingen van mensen die vanuit een ander ziekenhuis zijn doorgestuurd naar het Refaja ziekenhuis. Dat komt mede door de kleinschaligheid van het ziekenhuis. Iemand vat het als volgt samen: “Een goed gezellig klein ziekenhuis!” Verder speelt mee dat patiënten een goede uitleg krijgen voor de behandeling en dat schept vertrouwen.“

Alle ziekenhuizen met meer dan 100 waarderingen op ZorgkaartNederland.nl maakten kans op de prijs van Meest Patiëntvriendelijke Ziekenhuis van Nederland. Om te komen tot de uiteindelijke ranking van de ziekenhuizen is gekeken naar aspecten als de accommodatie, de informatievoorziening en de behandeling. Zowel de beoordelingen voor het ziekenhuis zelf als voor de artsen die er werken zijn meegeteld.

Het is de tweede keer dat een dergelijke prijs in Nederland wordt uitgereikt.

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.