Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Classic Express gearriveerd in Stadskanaal

001_Classicexpress van Prinses christina 27-06-13STADSKANAAL – Momenteel staat er een heel bijzondere vrachtwagen in Stadskanaal. Bij De Baldakijn staat de Classic Express geparkeerd. op het eerste gezicht een doodgewone vrachtwagen, maar schijn bedriegt. De wagen kan namelijk helemaal worden uitgeschoven tot een concertzaal waar ongeveer 35 kinderen kunnen luisteren naar een concert. In de trailer is een klein podium gebouwd, met daarin zelfs een concertvleugel. Het geheel is zeer modern, met een zeer bijzonder elektronisch akoestieksysteem.

De Classic Express is een initiatief van het Princes Christina Concours. Prijswinnaars van dit concours reizen door Nederland om op te treden voor leerlingen van het basis en speciaal onderwijs. Dit zijn zelf jongere musici die op deze manier andere jongeren enthousiast willen maken voor klassieke muziek. Al zo’n 70.000 kinderen hebben op deze manier kennis kunnen maken met deze muziek in de eerste rijdende concertzaal ter wereld. Ze gaan zelf ook aan de slag met een speciaal muziekstuk dat van tevoren ie geoefend. Vrijdag 28 juni zullen de laatste concerten worden gegeven in Stadskanaal.

Foto: Ronny – http://regio-events.blogspot.com/

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.