Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zwemevenement De Rode Loper groot succes

Zwemevenement De Rode LoperSTADSKANAAL – De veertiende editie van het zwemevenement de Rode Loper, die werd gehouden in het A.G.Wildervanckkanaal in Stadskanaal is succesvol verlopen. De organisatie had alle randvoorwaarden heel goed georganiseerd en dat zorgde ervoor, dat de 34 juryleden, 16 duikers van Latimeria, 16 leden van de Reddingsbrigade Groningen, een zestal leden van de EHBO-Stadskanaal en de eigen vrijwilligers hun werkzaamheden goed konden uitvoeren.

Ondanks een watertemperatuur van iets boven de 16 graden gingen toch nog bijna 300 deelnemers de strijd aan met het koude water. Zoals gewoonlijk bij het evenement kwamen de deelnemers weer uit alle delen van Nederland, van Zeeuws-Vlaanderen tot Groningen en alles wat daartussen ligt. Vanaf het eerste startschot, dat werd gelost door wethouder Bieze, gingen de deelnemers vol de strijd met elkaar aan. Of het aan het koude water lag is niet bekend, maar een feit is dat er snel werd gezwommen, gezien het aantal van 13 baanrecords dat kon worden genoteerd.

Op de verschillende wedstrijdonderdelen waren de deelnemers aan elkaar gewaagd. Een absoluut hoogtepunt was de 2500m schoolslag heren senioren, waarin Dennis Wijbenga,  lid van zpc Stadskanaal, alles uit de kast moest halen om zijn favorietenrol waar te maken. Met een geweldige eindsprint wist Dennis als eerste te eindigen op de hielen gezeten door  Tim v/d Berg ( de Kempvis- Spijkenisse) en Pieter Pickhart ( SG de Hof- Markelo). Ook de 1000 m schoolslag masters heren 20+ werd door Dennis gewonnen. Ondanks de kou kunnen de organisatoren van het zwemevenement terug zien op een geslaagde wedstrijddag.

Foto E. Kupers

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.