Direct naar de inhoud.

ReumActief krijgt Roos van verdienste

  • door:
  • op:

roos van verdiensteMusselkanaal – De Roos van Verdienste van de PvdA afdeling Stadskanaal is toegekend aan de vereniging ReumActief uit Musselkanaal. Afdelingsvoorzitter Hans Bellers reikte de oorkonde uit aan voorzitter Anita Sanders en secretaris Ella van Riezen van de vereniging.

ReumActief brengt reumapatiënten met elkaar in contact, behartigt desgewenst hun belangen, organiseert bewegingsactiviteiten, geeft voorlichting en richt zich ook speciaal op kinderen. ,,Vaak wordt nog gedacht dat reuma iets is wat je op latere leeftijd krijgt, maar iedereen kan het krijgen’’, zegt Anita Sanders. Zijzelf kreeg reuma toen ze een half jaar oud was.

Dat ReumActief in een behoefte voorziet, blijkt uit de enorme ledenaanwas. Nog geen jaar nadat de vereniging haar activiteiten startte, staat de teller inmiddels op bijna 110 leden. Sanders: ,,Tussen Emmen en Winschoten was er nog niets op dit gebied. We richten ons nu in eerste instantie op de gemeente Stadskanaal en omgeving en het Drentse Mondengebied.’’

Bellers roemde in zijn korte toespraak het initiatief Sanders c.s. ,,Het is te prijzen dat mensen hun nek uitsteken voor in dit geval toch een groep waar soms wantrouwend tegenaan gekeken wordt. Ik heb het zelf meegemaakt in mijn werk: een werknemer die de ene dag prima presteerde en de volgende dag veel last had. ‘Aansteller’, wordt dan al snel gedacht. Zo blijkt dus dat voorlichting over deze ziekte en aandacht voor deze mensen beslist geen overbodige zaak is.’’

Wat betreft de activiteiten ligt tot nu toe de nadruk op zwemmen en nordic walking, of ‘stoksjokken’, zoals Sanders dat noemt. ReumActief wil de bewegingsactiviteiten uitbreiden, onder andere met een wandelgroep, maar heeft dan wel meer vrijwilligers nodig. Nu zijn het er tien en volgens Sanders moeten dat er zeker twintig worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-