Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Biovergister Stadskanaal overschrijdt stanknorm

StankSTADSKANAAL – De biovergister aan de Van Boekerenweg in Stadskanaal veroorzaakt te veel stankoverlast voor omwonenden. Dat heeft een onderzoek door de gemeente Stadskanaal uitgewezen. De gemeente Stadskanaal heeft inmiddels een brief met hierin de resultaten van het onderzoek aan omwonenden van de biovergister gestuurd.De buurtbewoners klagen al langere tijd over stankoverlast en gezondheidsproblemen. De gemeente liet hierop een geuronderzoek uitvoeren. Dit onderzoek heeft inderdaad aangetoond dat tijdens het vullen van de vergister de ‘stank’norm wordt overschreden. De gemeente Stadskanaal wil nu voorschriften aan de vergunning voor de vergister toevoegen en eist dat de eigenaren voor 1 december maatregelen nemen.

De eigenaren (Joop Westerveld en Henk Jan te Velde) , verenigd in de vennootschap onder firma ‘Bio Energie Stadskanaal’, laten weten dat ze zeker iets aan de overlast gaan doen. Een van de verbeterpunten is een grotere en betere vul-inrichting die maar één keer per dag gevuld hoeft te worden en waarbij mais, uienschillen en kippenmest beter afgedekt zullen zijn. De biovergister produceert onder meer de energie die het nabijgelegen Refaja Ziekenhuis warm houdt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.