Direct naar de inhoud.

Pubers molesteren jongetje van 7 in Veendam

20130713-113234.jpgVeendam – Donderdagmiddag rond 16:15 uur waren vier jongetjes van 7 en 8 jaar oud aan het spelen op het grasveld van basisschool de Viermaster in Veendam.

Twee grote jongens van naar schatting 13-16 jaar hielden zich ook op bij het grasveld en irriteerden zich blijkbaar aan de jongetjes (de jongetjes zaten helemaal in hun eigen spelletje leeuwen en leeuwinnen en hebben absoluut niets naar de grote jongens geroepen) waarop zonder enige aanleiding 1 van de grote jongens een baksteen pakte (er lag puin op de parkeerplaats van school omdat daar momenteel stratenmakers, schilders en dakdekkers bezig zijn) en dit doelgericht naar 1 van de jongetjes gooide met als gevolg dat een 7 jarig jongetje met een gat in zijn hoofd op de grond viel.

De grote jongens zijn daarop meteen weggefietst in de richting van de Sorghvlietlaan zonder zich om het hevig bloedende kind te bekommeren. 1 van de kleine jongetjes is meteen hulp gaan halen bij de moeder van het gewonde jongetje. Deze is daarop met haar zoontje naar de huisarts gegaan in Wildervank waar het jongetje flauw viel. De huisarts heeft daarop meteen 112 gebeld en de ambulance met spoed laten komen omdat men bang was voor een hersenbloeding. Het jongetje is vervolgens met loeiende sirenes naar het UMCG gebracht. Gelukkig bleek na een scan er geen hersenbloeding te zijn en heeft een plastische chirurg de wond gehecht. Het jongetje mocht daarna gelukkig naar huis. Naast het feit dat dit een trauma is voor het gewonde jongetje, zijn ook zijn 7 en 8 jarige vriendjes erg geschrokken van alle bloed en commotie er omheen.

Het signalement van de daders :

Dader 1 (baksteengooier) : kort bruin haar, fiets met gele fietstassen erop (krant of folder bezorger?)

Signalement dader 2 : kort bruin haar, had een zwarte t-shirt met witte doodskop erop en een ketting om. Heeft u deze jongens gezien of kent u ze, neemt u alstublieft contact met de politie in Veendam op via 09008844. Of meldt je bij de Politie.

Via 112 Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-