Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Unieke reünie op 5 oktober ter gelegenheid van 35 jaar Ovalracing in Ter Apel

ovalracing2KANAALSTREEK – In 1979 werden de eerste Ovalraces verreden op de ovale asfaltbaan van het autosportstadion, De Polderputten in Ter Apel. Dat betekent dat er inmiddels al 35 seizoenen wordt gestreden om de befaamde NK en NNO Clubkampioenschap titels Ovalracing. Dit alles door de organiserende Noord Nederlandse Ovalracing.

Voor een aantal oud-coureurs en huidige racefans was dit de aanleiding om te werken aan een weerzien van autosporters uit heel Nederland en Duitsland. In de periode van 1979 tot en met 2000 hebben zo’n 700 coureurs deelgenomen aan deze NK races.

De organisatie is in handen van een aantal oud coureurs en ovalrace enthousiastelingen. De reünie vindt op zaterdag 5 oktober plaats in en bij de kantine van het Autosportstadion ‘de Polderputten’ in Ter Apel. Er wordt nog druk gewerkt aan een zeer interessant programma, maar er zal in ieder geval volop gelegenheid zijn om in een feestelijke sfeer bij te praten, is er een foto- en filmtentoonstelling van de volledige historie van de ovalraces en zijn is de organisatie bezig om enkele historische raceauto?s naar Ter Apel halen. Want zelfs uit de beginjaren van het ovalracen zijn nog diverse race-auto’s compleet in tact terug te vinden bij enkele oud-coureurs.

ovalracing

Inmiddels komen de aanmeldingen vanuit heel Nederland en Duitsland binnen bij de organisatie.

 

Klik hier om naar de website te gaan

 

krant

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.