Direct naar de inhoud.

Stadskanaal verwelkomt 1000ste boot in recordtijd

1000ste bootSTADSKANAAL – Vanmorgen omstreeks 11.00 uur is de 1000ste boot van dit vaarseizoen de Eurobrug in het centrum gepasseerd. De gelukkigen, een gezin uit Aalsmeer, zijn onthaald met diverse cadeaus. Zij waren blij verrast en overwelidigd door alle aandacht.

Gemiddeld komen er op jaarbasis ongeveer 1450 boten door het Stadskanaal, maar dit jaar is de 1000ste boot in recordtijd gehaald (4 weken eerder dan vorig jaar). Gezien het feit dat de eigenlijke vakanties nog moeten beginnen, zou 2000 boten dit jaar tot de mogelijkheden kunnen behoren. Het record tot nu toe (1653 boten in 1995) zou goed verbroken kunnen worden.

De populariteit van het Stadskanaal komt dit jaar vermoedelijk ook door de opening van de nieuwe vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel, waardoor er een mooi rondje Noord Nederland gevaren kan worden, mede door het Stadskanaal. De nieuwe vaarverbinding heeft ook al een zeer groot aantal boten mogen verwelkomen.

1000ste boot 2

Foto’s: Marc Dol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-