Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stichting Mondo organiseert voetbalreis naar Rio de Janeiro

wk-2014 brasilGRONINGEN – Stichting Mondo organiseert in 2014, tijdens het WK Voetbal, een maatschappelijke (voetbal)reis naar de Braziliaanse wereldstad Rio de Janeiro. De D- en eventueel C-jeugd van voetbalclubs kunnen via deze onvergetelijke reis in contact komen met een compleet ander land, cultuur en de Braziliaanse jeugd.

De reis is een unieke reis waarin de focus ligt op het stimuleren van mondiaal bewustzijn onder jongeren. Sport is een uitstekend middel om in contact te komen met andere landen en culturen, één van de doelstellingen van Mondo. Sinds 2006 heeft Mondo veel contact met Brazilië, waar uitwisselingen tussen Favela (achterstandswijken)-jeugd en Nederlandse jongeren georganiseerd zijn. Favela’s zijn bijna autonome wijken, zonder overheidscontrole, waar veel armoede en criminaliteit heerst en kinderen in bijna kansloze situaties opgroeien. Mondo heeft goed contact met Nanko van Buuren, directeur van stichting Ibiss (welzijnsorganisatie die in alle favela’s in Rio de Janeiro actief is). Ibiss gebruikt sport om ontwikkelingen in gang te zetten. Via Ibiss kan Mondo in contact komen met sportgroepen in de favela’s, van dezelfde leeftijd als Nederlandse D- en eventueel C-junioren. Er zullen drie ‘interlands’ gespeeld worden tussen teams uit de favela en de Nederlandse teams, er zullen scholen bezocht worden. De reis zelf zal negen dagen duren, gedurende het WK Voetbal (12 juni – 13 juli 2014). Er zal dan ook een wedstrijd bezocht worden in het Maracanā-stadion. Op 13 september 2013 zal Mondo een informatieavond houden in Assen en een week later (20 september) in Groningen. Locaties zullen via de website bekend gemaakt worden.

mondoWil je graag mee of aanwezig zijn bij een van de informatieavonden? Neem dan een kijkje op www.wearemondo.org. Geïnteresseerde clubs en/of individuen kunnen ook contact opnemen door te mailen naar: allen@wearemondo.org of info@wearemondo.org.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.