Direct naar de inhoud.

Robins honden vragen om oude, lege en zelfs lekkende pennen

imageTWEEDE EXLOERMOND –  Al ruim 6 jaar zet vrijwilliger Robin Puijk zich in voor Stichting Personal Service Dogs. De stichting leidt honden op tot hulphond, speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo kan een opgeleide hond deuren openen, sleutels en pasjes oprapen, maar zelfs ook helpen bij het aankleden. Bovendien helpen de honden hun baasjes weer zelfvertrouwen op te bouwen. Robins vrouw die aan MS leidt heeft een service dog en het herinnert Robin dagelijks hoe onmisbaar deze honden zijn in het leven van zo velen. Voor het opleiden van de honden is de subsidie de afgelopen tijd steeds verder gedaald en Robin is dagelijks op pad om extra fondsen te werven. Behalve reguliere sponsorschappen, donaties en andere acties is Robin begin dit jaar met een uniek project gestart: het recyclen van pennen.

In de Libelle las Robin Puijk over een speciaal recycling project dat TerraCycle samen met pennenfabrikant BIC in Nederland had opgezet waarbij alle soorten schrijfwaren gerecycled worden en de inzamelaar een vergoeding per pen krijgt. Robin heeft zich vervolgens direct bij TerraCycle aangemeld en gestart met het groot inzamelen van alle verbruikte pennen en ballpoints uit zijn omgeving. Robin heeft met de jaren veel ervaring opgebouwd in fondsenwerving en realiseerde zich dat hij een zo groot mogelijk netwerk van inzamelaars moest activeren om de opbrengst te maximaliseren. Hij trok daarom de stoute schoenen aan en wist lokale scholen, grote bedrijven en zelfs het provinciehuis zover te krijgen om voor hem pennen in te zamelen. Inmiddels heeft de stichting al ruim 16 volle dozen met pennen naar TerraCycle opgestuurd en hiermee ruim €350 verdient. Al dit geld stopt Stichting Personal Service Dogs in de opleiding van haar honden.

Robin Puijk: “Het leuke is dat we met dit pennen programma tegelijk het milieu en onze stichting help. Het is ook een stuk makkelijker om mensen om oude pennen te vragen dan om geld!”

Deze schrijfwareninzameling is een onderdeel van het recyclingprogramma dat pennenfabrikant BIC en TerraCycle in 2011 in Nederland hebben opgezet. Scholen, bedrijven en organisaties kunnen gratis aan dit programma deelnemen en hiermee op een eenvoudige en leuke wijze een bijdrage leveren aan zowel het milieu als de maatschappij. Inmiddels zijn er al ruim 200 inzamel teams verspreid door heel Nederland druk bezig met het inzamelen van pennen. TerraCycle heeft al bijna 700 duizend pennen ontvangen en hoopt dit jaar nog de miljoen te halen. De ingezamelde verbruikte schrijfwaren zullen worden gerecycled tot nieuwe producten zoals pennenbakjes of gieters en krijgen dus een nieuw leven.

Over Stichting Personal Service Dogs
Stichting Personal Service Dogs (www.servicedogs.nl) is in 2005 in Drenthe opgericht door Markus Goetz met als doel om hulphonden op te leiden voor kinderen en volwassenen met een motorische beperking. Jaarlijks leiden vrijwilligers van de stichting gemiddeld 15 honden op en momenteel zijn er landelijk ruim 50 speciale hulphonden actief. Deze honden ondersteunen hun baasjes bij diverse alledaagse handelingen. Hiermee vergroten de honden niet alleen de onafhankelijkheid van de cliënten, maar vervullen ze ook een belangrijke sociale en emotionele functie. De stichting stelt de getrainde honden kosteloos aan haar cliënten beschikbaar. De stichting draait deels op vergoedingen vanuit zorgverzekeringen, maar voornamelijk door donaties en sponsoring vanuit bedrijven en particulieren.

Robin Puijk – info@servicedogs.nl

3 reacties op “Robins honden vragen om oude, lege en zelfs lekkende pennen”

  1. Als u ook de stichting Personal Service Dogs wil helpen kunt u uiteraard ook uw pennen van het restafval scheiden en aan Robin meegeven. Hoe meer mensen (collega’s?) in uw omgeving helpen, des te sneller heeft u een doos vol!

    Voor vragen kunt u ook bij ons terecht op 0800-0223 923

  2. Hallo lieve mensen van het goede doel, mijn echtgenoot hoorde op radio Drenthe over de ballpointactie en vertelde dat aan een vriend van ons. Blijkt dat hij jarenlang verzamelaar van pallpoints is geweest. Hoeveel honderden hij heeft, weet ik niet, maar wel erg veel. Laat maar even weten waar hij of wij de pennen kunnen afleveren. We wonen in Zwartsluis.
    Een bewonderende en lieve groet van Renske Maes.

  3. Nog een idee: probeer eens bij gemeentes. B.v.bij de gemeentes Zwolle en Zwartewaterland Het lijkt me niet te veel moeite om in de gemeentehuizen cq stadskantoren verzamelboxen te plaatsen. Ook een kleine presentatie maken over het doen en laten en training van de hulphonden, die b.v in lunchruimtes een tijdje getoond kan worden lijkt me wel een idee. Wil best mee denken en doen. Ben qua gezondheid wel wat beperkt.
    Groet van Renske Maes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-