Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Overlast door kapotte riool-persleiding in Drouwenermond

riool - foto via sargasso.nlDROUWENERMOND – Een lekke riool-persleiding in Drouwenermond veroorzaakt sinds vrijdag overlast . Hoe het lek is ontstaan is nog niet bekend. Het aanvoergemaal is meteen stopgezet waardoor het geen rioolwater meer verder de persleiding in kan pompen. Het aanvoergemaal van het riool heeft wel een buffer waarin vervuilt water kan worden opgevangen. Bij de regenbuien van gisteren bleek deze buffer echter te klein. Om toch het rioolwater af te voeren rijden tankauto’s met het vervuilde rioolwater naar de zuivering.

Sloot
Het rioolwater dat door het lek de sloot is in gelopen is opgezogen en afgevoerd door tankauto’s. De sloot is inmiddels ook afgedamd, zodat het zich niet verder kan verspreiden. Of de lekkage mogelijk ook mede debet is aan de massale vissterfte gisterenavond in het kanaal (zuurstof te kort) langs de Drouwenerkade wordt nog onderzocht.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.