Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wederom graancirkels in Stadskanaal. Grap of serieus?

Graancirkels gewoonSTADSKANAAL – Het is weer midden in de zomervakantie, in het nieuws de meest rustige tijd van het jaar. In de media ook wel bekend als komkommertijd. Allerlei verschijnselen duiken dan ineens op in het nieuws. Vreemde dieren in Nederland (de eerste krokodil in Arnhem is alweer gespot afgelopen week), maar dus ook de Graancirkels.

In 2001 stond Stadskanaal een tijd lang in het teken van een grote graancirkel in land van boer Adams aan de Onstwedderweg. Bijgenaamd de Schorpioen door zijn vorm. Het verschijnsel trok ontzettend de aandacht, tot en met een kunstenaar die het graan opgekocht zou hebben om er graancirkelbrood mee te bakken. Helaas hebben we daar nooit meer iets van gehoord. Nu is het weer zo ver. Na de zware onweersbuien die in de nacht van zaterdag op zondag over de provincies Groningen en Drenthe zijn getrokken zitten er weer een aantal graancirkels in (ongeveer) hetzelfde weiland als in 2001.

Voor het ontstaan van graancirkels zijn meerdere theorieën in omloop. Dit varieert van een natuurverschijnsel tot buitenaards leven dat is geland. Ook zijn er cirkels waarvan bekend is dat die door mensen gemaakt zijn. Ronny Wiekenkamp van Regio-Events (tevens de maker van de beide foto’s bij dit artikel) ging naar de bovenste verdieping van de Achterste Kamp flat om daar opnames van de cirkels te maken. Oordeel zelf: Door mensen gemaakt of een interessant ander fenomeen. We zullen wellicht nooit weten hoe deze graancirkels in het weiland terecht zijn gekomen. Komt het door het vreemde weer van zondagnacht (valwinden bijvoorbeeld), of hebben aliens Stadskanaal weer als landingsplaats uitgekozen? We komen graag met u in contact als u het weet!

Graancirkels breed

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

12 Reacties op “Wederom graancirkels in Stadskanaal. Grap of serieus?

 1. Richard van H

  Komaan Mensen… get real!!!

  Handgemaakt.. is niet moeillijk.. en neej ik heb het niet gedaan.. maar DAMN!!..
  Graancirkels zijn awesome.. en ook nog leuk om te maken.. kids on a rush..

  laat het twijfelende domme gekakel eens ophouden.. deze dingen worden door gewone mensen in de nacht gemaakt met touw en planken om het in de juiste shapes te maken…

  En slimme kids met een wiskunde knobbel maken er nog wat spannends van..

  • Ja hoor, tuurlijk. En binnen één nacht worden dergelijke formaties zoals je ook in Engeland ziet zeker gemaakt!!! Ga daar eerst eens kijken voor je oordeelt. Alsof dat zomaar binnen een of twee uurtjes gemaakt kan worden zonder dat iemand er iets van merkt. Dat zou dan door een behoorlijk aantal mensen gemaakt moeten zijn!!!

 2. Richard van H

  Ps.. je ziet zelfs waar ze langs erheen zijn gelopen.. dus echt goed zijn ze ook niet eens

  • Als het kinderen waren dan vind ik ze knap dom. daar er juist op de nacht zwaar onweer was tot half 5 (ik stond op de gallerij fotos van het onweer te maken).
   daar waar je het over hebt zijn afwateringen die je om de zoveel meter hebt zitten ja ze zouden er langs kunnen maar dan nog Met onweer ?
   Half 5 lagen ze er nog niet en half 7 werden ze gevonden ongeveer. gezien de aantal cirkels en de vormingen van sommige een korte tijdspanne om ze allen te plaatsen.
   Ook werdt er bij een cirkel door mij zilverkleurige vlokken gevonden waarvan ik het verder nergens in de cirkels en velden terug kon vinden.(sample mee naar huis).

  • IK hoop dat de lucht politie goede foto’s maakt je kunt duidelijk zien waar die jongens vandaan komen dus dat spoor naar hun huis zal ook niet zo moeilijk zijn.

 3. @ Roy: laat me raden, de zilverkelurige vlokken heb je vergeten te fotograferen? Oh nee tuurlijk niet, je hebt als “toevallige”passant foto’s gemaakt van de vlokken maar deze zijn nu op een mysterieuze wijze verdwenen. In je schermpje zag je natuurlijk wel dat je de vlokken fotgrafeerde maar op het LCD schermpje was niks te zien. Stom van mij om je niet te geloven! Dit is zeker weer een complot van de bilderbergers die op subatomische niveau contact heeft gemaakt met je camera om al het belastende materiaal te doen laten verdwijen; of reptillians, is jouw feestje!

  • Hahahhahha zo’n jongen spoort niet die gaat voor om bekend te worden hij zal wel geen aandacht krijgen van zijn ouders of wie dan ook.
   Ik ken nog zoiets geesten zien met je camera dat noemen ze orbs.Alle digitale camera;s zien die stof vlekjes ook een leuke truc om in het nieuws te komen.Het zijn geesten uit het hiernamaals ow ow ow.spannend.Sensatie.Je word beroemd lol lachen.

 4. Ik hoop dat deze grappe makers een flinke boete krijgen voor gemiste inkomen van die boer.
  Het is allang bewezen dat het flauwekul is en door mensen is gemaakt.
  Als dagblad zou ik hier niet eens aandacht aan schenken.
  En trouwens kinderen hebben school vakantie.
  Maar toch leuk om in het nieuws te komen.
  Maar wat levert het op?Niets het is onzin.

  • Doe je televisie de deur uit, die houd je zo dom!! Je bent niet je lichaam en ook niet je naam, rara, wat of wie ben je wel? Effe zoeken, want sommige mensen doen er wel 40 jaar oVer Voordat ze Het weten…zolang er leVen is, is er Hoop, en Hoop doet leVen…

 5. Jammer, dat mensen zo oordelen over dit fenomeen, zonder zich te verdiepen….
  Ik moet er wel eerlijk bij zeggen, dat ik jaren geleden ook een ongelovige Thomas was, maar door de omstandigheden , het onverwacht zien van graancirkels in Engeland en vooral het onderzoek van wetenschappers zoals de Nederlandse Janet Ossebaard ( zij was eerst ook een ongelovige Thomas..) hebben mijn ongeloof veranderd in nieuwsgierigheid. Ik zag in Engeland zulke ingewikkelde vormen in de graancirkels. Het leek wel een werk van Escher in 3D. Doe dat maar eens in een paar uur na. Ik heb gehoord, dat mensen ze binnen 40 minuten hebben zien ontstaan en zelfs nog sneller!
  Kijk maar eens op haar website, dan zie je dat het anders ligt met de grappenmakers-cirkels.
  http://www.circularsite.com/anomalie.htm
  Ik wil graag weten, wat er speelt, al kun je niet alles zien en beoordelen door onze mensenogen. Tja, misschien is er meer tussen hemel en aarde.
  Houdt daarom de ogen en vooral de MIND open. Je weet maar nooit….toch? ;-))

 6. Echte graancirkels worden gemaakt door snel rond bewegende vooralsnog ongedefinieerde objecten die energetische vortexen creëren. De precisie waarmee deze complexe geometrisch perfecte figuren in het gewas worden gemaakt is ongelofelijk. Mensen die zonder zichzelf nader te informeren stelselmatig hun maskertje vol ongeloof opzetten en beweren dat het kinderen of grappenmakers zijn zullen er voorlopig nog genoeg zijn. Jammer is het wel. Natuurlijk worden die dingen niet door mensenhanden gemaakt. Ja ze zijn er wel, maar die laten zich echt niet vergelijken met authentieke formaties. Tegen alle ongelovigen zou ik willen zeggen: probeer een open mind te houden, jezelf krampachtig beschermen tegen nieuwe denkbeelden heeft uiteindelijk geen zin.. ook jouw geest zal uiteindelijk geen weerstand kunnen bieden aan de kracht van de waarheid van binnenuit. Wij zijn namelijk zelf ook multidimensionale wezens. Probeer dat gerust eens te begrijpen. Ga der maar een keertje goed voor zitten. Zonder al die gebruikelijke houvasten die je dagelijkse illusies in stand houden. Kijk maar eens heel diep naar binnen. Leer dat

  En ja sommigen graancirkels zullen inderdaad gewoon fake zijn.

 7. What Jay says!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.