Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bestuur Melis Bloemsma Fonds boos op gemeenteraad Stadskanaal

GemeentehuisSTADSKANAAL – Het bestuur van het Melis Bloemsma Fonds (MBF) in de gemeente Stadskanaal is hooglijk verbaasd over het besluit van de gemeenteraad om geen bijzondere bijstand meer te verstrekken als de aanvrager niet aanvullend verzekerd is. Volgens het MBF is voor veel mensen, die in aanmerking komen voor bijzondere bijstand, een aanvullende zorgverzekering te duur. En als ze die al hebben en ze krijgen te maken met een bewindvoerder, dan zal die uitgave als één van de eerste worden geschrapt.

Het fonds, zelf in 2008 opgericht vanuit de PvdA, afdeling Stadskanaal stuitte op deze nieuwe maatregel, genomen in het kader van de bezuinigingen, toen ze de afgelopen drie maanden werd geconfronteerd met vier aanvragen voor vergoeding van een nieuwe bril. In alle vier gevallen was bijzondere bijstand geweigerd omdat de betrokkenen niet aanvullend verzekerd waren.

Het fonds (bedoeld voor mensen in de gemeente Stadskanaal die voor een onvermijdelijke uitgave staan en deze niet zelf kunnen betalen en nergens anders aan kunnen kloppen voor een financiële ondersteuning) heeft drie van de vier aanvragen gehonoreerd; de vierde is nog in behandeling. Voorzitter Henk Oosterhuis van het Melis Bloemsma Fonds vraagt zich af of de gemeenteraad zich heeft gerealiseerd wat de gevolgen van deze maatregel zijn. Hij geeft aan blij te zijn dat het fonds enkele mensen heeft kunnen helpen, maar vindt dit geen taak van het fonds, maar van de gemeente, aangezien het om iets essentieels als een bril gaat. Het fonds heeft daarom de gemeenteraad in een brief gevraagd de maatregel te heroverwegen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.